28 May 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 14 °C

EU forhindrer et retfærdigt arbejdsmarked

Nordjysk kandidat til EU-parlamentet:

EU forhindrer et retfærdigt arbejdsmarked

Aktivister fra Folkebevægelsen mod EU i Aalborg satte mandag spot på den sociale dumping i EU. EU sikrer ikke lige løn og lige vilkår, mener Ole Nors Nielsen, kandidat for Liste N ved valget den 26. maj.

Ole Nors Nielsen, opstillet for Folkebevægelsen mod EU ved valget den 26. maj, var mandag morgen på gaden for at gøre opmærksom på den sociale dumping, der foregår i EU.
FOTO: Folkebevægelsen mod EU Aalborg
1 af 1

Alle har ret til et anstændigt arbejde, og derfor skal social dumping bekæmpes med alle midler.

Sådan lyder det fra Ole Nors Nielsen, der stiller op for Folkebevægelsen mod EU ved EU-parlamentsvalget den 26. maj.

Så længe vi er medlem af EU, får vi aldrig et retfærdigt arbejdsmarked, hvor der bliver lige løn for lige arbejde.
Ole Nors Nielsen, Folkebevægelsen mod EU

– Så længe vi er medlem af EU, vil vi aldrig få et retfærdigt arbejdsmarked, hvor der bliver lige løn for lige arbejde. Det forhindrer EU.

Mandag morgen deltog han i en happening på Aalborg Busterminal, hvor pendlerne blev mødt af to mænd, der lå og sov i hver sin sovepose på bænkene udenfor ventesalen. Ved siden af dem stod et vaskefad, krus med tandbørste og et par plasticposer, tydeligvis med personlige ejendele.

Ved nærmere eftersyn skulle det vise sig, at de ”sovende mænd” var med i en aktion for at sætte fokus på den sociale slagside, der følger med EU’s såkaldte vandrende arbejdskraft i form af blandt andet løndumping og forringelse af det danske dagpengesystem.

Hold fingrene fra dagpengesystemet

– Det er helt uhørt, at EU blander sig i de danske dagpengeregler, siger Ole Nors Nielsen og fortsætter:

– Ændringerne i dagpengereglerne betyder, at EU-borgere efter blot en måneds medlemskab af en dansk a-kasse kan få dagpenge og bagefter tage dagpengene med til et andet EU-land i et halvt år. I dag skal de være medlem i tre måneder og kan tage dagpengene med ud af landet i tre måneder.

Ole Nors Nielsen mener, det er en urimelig forskelsbehandling af herboende borgere, som skal være medlem af en dansk a-kasse i et helt år samt leve op til mange andre krav for at være berettiget til dagpenge.

EP-kandidaten på den tværpolitiske liste, der stiller op under bogstavet N, er fagforeningsmand – næstformand i 3F Aalborgs Transportgruppe. Arbejdsmarkedsforhold og velfærd ligger da også Ole Nors Nielsen stærkt på sinde.

Skævvridning og løndumping

– Det her er blot ét eksempel på, hvordan der sker en skævvridning på arbejdsmarkedet. Vi risikerer, at den forskelsbehandling bliver en del af en kassetænkning, som kan føre til endnu mere social dumping, som vi har set det så tit med EU – i byggeriet, landbruget og på transportområdet.

Den 60-årige EU-modstander forklarer, at såfremt danske velfærdsydelser bliver en del af ”lønpakken”, som bagefter kan tages med ud af landet, så risikerer vi, at løn- og arbejdsforhold bliver presset ned og forringes for alle.

Ole Nors Nielsen er derfor klar i spyttet:

– EU skal blande sig uden om vores arbejdsmarked og velfærd.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. maj. 2019 - 17:11   14. maj. 2019 - 14:47

EU-parlamentsvalg

noc@arbejderen.dk