26 May 2019  

KBH: Overskyet, let regn, 14 °C

Etniske danskere klarer sig dårligst

Sammeligning af unge

Etniske danskere klarer sig dårligst

Unge ikke-vestlige indvandrere har et højere uddannelsesniveau end jævnaldrene danskere i samme boligområder, og lidt færre er uden job.

Ikke-vestlige indvandrere har et højere uddannelsesniveau end deres jævnaldrende kammerater i samme boligområde, dokumenterer undersøgelse fra VIVE.
FOTO: pj
1 af 1

Regeringens ghettopakke har hidtil haft fokus på de flygtninge og indvandrere, som bor i udsatte boligområder. Det fremgår imidlertid af en ny undersøgelse, at de 16-24 årige ikke-vestlige indvandrere har et højere uddannelsesniveau end deres jævnaldrene danskere i samme boligområder, og lidt færre er også uden job.

Over en tredjedel af de unge med dansk baggrund har kun gået i folkeskolen.
Gunvor Christiansen og Lisbeth Pedersen, VIVE

Gunvor Christiansen og Lisbeth Pedersen er henholdsvis chefanalytiker og forskningschef i VIVE og har sammen med Rambøl sammenlignet uddannelsesniveauet for unge indvandrere og danskere i udsatte boligområder.

Næsten halvdelen af beboerne i de udsatte boligområder er danskere, og mange af netop dem er arbejdsløse, enlige og uden uddannelse, viser undersøgelsen.

I de udsatte boligområder er de 16-24 årige unge med dansk oprindelse mindre uddannede end unge med ikke-vestlig oprindelse. Over en tredjedel af de unge med dansk baggrund har kun gået i folkeskolen, mens de ikke-vestlige unge klarer sig lige så godt som andre ikke- vestlige unge.

Også blandt gruppen af unge, som hverken har uddannelse eller job, er de etniske danskere lidt dårligere stillet, end deres ikke-vestlige naboer. Mens 25 procent af de ikke-vestlige unge mellem 16 og 24 år hverken er i gang med uddannelse eller job, gælder det for 27 procent af de etniske danskere.

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


14. nov. 2018 - 08:50   14. nov. 2018 - 09:00

Uddannelse

bs@arbejderen.dk