25 Sep 2018  

KBH: Let skyet, 10 °C

En historisk sejr for EU-modstanden

Briterne vil ud

En historisk sejr for EU-modstanden

Folkebevægelsen mod EU kræver dansk EU-afstemning efter det britiske nej til EU. Det er i høj grad de britiske arbejdere, der har stemt for at forlade EU.

En britisk taxachauffør fejrer resultatet.
FOTO: Toby Melville / Scanpix Denmark / Reuters
1 af 1

Det britiske nej til EU er en historisk sejr for EU-modstanden i hele Europa. Nu kræver vi også en folkeafstemning i Danmark!

Sådan lyder budskabet fra Folkebevægelsen mod EU, efter at 51,9 procent af briterne i går stemte landet ud af EU.

Nu er det på tide, at den danske befolkning også bliver hørt.
Rina Ronja Kari

– Det britiske nej skaber en helt ny situation for EU-modstanden både i Danmark og i resten af Europa. Nu er det på tide, at den danske befolkning også bliver hørt. Folkebevægelsen mod EU opfordrer den danske regering til at følge det britiske eksempel og udskrive en folkeafstemning om EU i Danmark, siger Rina Ronja Kari, der sidder i EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

Folkebevægelsen mod EU ønsker briterne stort tillykke med beslutningen om at forlade EU.

– Det er en sejr for demokratiet. Nu har briterne mulighed for at løsrive sig fra EU’s krav om nedskæringer på velfærden og vælge en solidarisk politik, som kommer almindelige mennesker til gode, siger Rina Ronja Kari.

Folkebevægelsen arbejder for en lignende folkeafstemning i Danmark. Bevægelsen har allerede modtaget i tusindvis af underskrifter fra danskere, som kræver en folkeafstemning om fortsat medlemskab af EU.

>> Skriv under på kravet her: folkebevaegelsen.dk/stem

72,2 procent af briterne deltog i gårsdagens afstemning. Det er en høj stemmeprocent efter britiske forhold. 

Sky News oplyser, at det i høj grad er de britiske arbejdere, der har stemt for at forlade EU. I den nordvestlige del af England med de store industriområder er nej-procenten massivt stor. Der er traditionelt Labour-land.

24. jun. 2016 - 09:04   24. jun. 2016 - 09:28

Brexit

ur@arbejderen.dk