18 Jul 2018  

KBH: Spredte skyer, lette byger, 18 °C

DF dropper sin støtte til krav om bopælspligt

Efter snak med minister

DF dropper sin støtte til krav om bopælspligt

Dansk Folkeparti vil alligevel ikke være med til her og nu at lukke et hul i loven, der gør det svært for kommunerne at håndhæve bopælspligt i nybyggeri.

FOTO: Andrea Sigaard
1 af 1

Onsdag var der et flertal i Folketinget, bestående af alle partier udenfor regeringen, som var enige om at lukke et hul i boligreguleringsloven, så kommunerne kan håndhæve en eventuel bopælspligt i nybyggeri. 

Det er ærgerligt, at DF ikke vil være med til at sætte en stopper for, at boliger står tomme.
Søren Egge Rasmussen, Enhedslisten

Men torsdag morgen meddelte Dansk Folkeparti efter en snak med boligminister Ole Birk Olesen, at partiet alligevel ikke kan støtte kravet om bopælspligt. Dermed er der ikke længere flertal.

Hullet i loven giver især problemer i København, hvor kommunen i foråret var fremme med tal, der viste, at omkring 2500 boliger står tomme. Samtidig er der mangel på boliger.

DF begrunder sin kovending med, at ministeren er i gang med at lave nogle lovforslag, der er med i det næste lovkatalog. Hvad de præcist går ud på, har ministeren ikke afsløret.

Enhedslisten boligordfører Søren Egge Rasmussen ærgrer sig over Dansk Folkepartis holdningsændring.

– Boliger skal bygges for at blive brugt. Vi skal have levende byer og det bidrager de tomme boliger ikke til. Boligmanglen er mange steder stor. Derfor er vi ærgerlige over, at Dansk Folkeparti ikke vil være med til at sætte en stopper for, at boliger står tomme og ubrugte. I København vil indførelse af bopælspligt kunne få stor betydning for de 45.000 boliger der skal opføres inden 2027, siger Søren Egge Rasmussen i en pressemeddelelse.

29. sep. 2017 - 07:14   29. sep. 2017 - 07:20

Boliger

ur@arbejderen.dk