21 Feb 2020  

KBH: Let skyet, 6 °C

Danskerne siger nej til EU-hær

Ny meningsmåling

Danskerne siger nej til EU-hær

Hvis EU vil oprette en EU-hær, så kommer det ikke til at ske med danskernes gode vilje. Der er nemlig overhovedet ikke opbakning til en EU-hær i Danmark, viser ny meningsmåling.

EU er langt fremme i sin militære opbygning med støtte til våbenindustrien og oprettelsen af kampgrupper. Men et flertal af danskerne er imod, at EU opretter en hær.
FOTO: European Defence Agency
1 af 1

Et stort flertal af danskerne afviser, at Danmark skal være med i en EU-hær. Det viser en dugfrisk repræsentativ meningsmåling foretaget blandt 1003 danskere.

Hvis der var folkeafstemning om en EU-hær i morgen, ville 41,8 procent af danskerne stemme nej. Kun 34,7 procent ville stemme ja, viser målingen, som skaber glæde hos Folkebevægelsen mod EU.

Danmark skal aldrig give EU militær magt. Vi bør i stedet arbejde for en fredeligere verden. 
Lave K. Broch, Folkebevægelsen mod EU

– Danmark skal aldrig give EU militær magt. Vi bør i stedet arbejde for en fredeligere verden. Norge er fredsmægler i mange af verdens konflikter, og det bør Danmark også være, siger førstesuppleant til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU og kandidat til EU-parlamentet, Lave K. Broch.

Meningsmålingen er foretaget af analysebureauet Sentio for Lave K. Broch, Frit Norden, Retsforbundet, Nødvendigt Forum og Radikalt EU-kritisk Netværk, hvor Hedvig Vestergaard er ordfører:

– EU’s militære udvikling er til skade for freden. EU støtter med milliarder af skattekroner hvert år en våbenindustri, der sælger våben til regimer, der vedvarende krænker menneskerettighederne. Et sådant militært projekt skal vi ikke være en del af, siger Hedvig Vestergaard, der også er kandidat til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. maj. 2019 - 10:51   13. maj. 2019 - 22:12

EU-militær

ml@arbejderen.dk