25 Sep 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 12 °C

Danmark vil som eneste FN-land have stop for kvoteflygtninge

Danmark vil som eneste FN-land have stop for kvoteflygtninge

Folketingsbeslutning skal muliggøre, at udlændingeministeren hvert år kan beslutte at afvise kvoteflygtninge.

FOTO: Francesco Malavolta/Frontex
1 af 1

Folketinget førstebehandler i dag et lovforslag fra regeringen, som skal gøre det muligt, at Danmark hvert år kan afvise at modtage FN- kvoteflygtninge med henvisning til "manglende social og økonomisk kapacitet i samfundet."

Forslaget skyldes, at vi har brug for et pusterum for at kunne klare den hjemlige integration bedre.
Integrationsminister Inger Støjberg

Regeringen vil kunne få flertal for lovforslaget sammen med Socialdemokratiet, som har meldt sin støtte.

– Hvis vi skal kunne løse den store integrationsopgave, der er, så er der grænser for, hvor mange udlændinge, der kan komme hertil, og det gælder desværre også flygtninge, sagde Mette Frederiksen ifølge fyens.dk på kongressen om partiets støtte til forslaget.

Dansk Folkeparti bakker mere overraskende ikke op om forslaget. Partiets integrationsordfører Martin Henriksen har ifølge Ritzau udtalt følgende:

– Stoppet for FN-kvoteflygtninge er en afledningsmanøvre. Det forholder sig slet ikke til det egentlige problem, som er dem, der kommer af sig selv. Selv om det er nedbragt, så kommer der stadig 300 om måneden. Vi så gerne, at ministeren i stedet for at fokusere på de 500 fokuserede på det, der kunne rykke noget – et asylstop for dem, der søger spontant ved grænsen.

– Kan antallet af spontane asylansøgere nedbringes til noget, der er nært nul, modtager Dansk Folkeparti gerne 500 flygtninge via FN's kvotesystem.

Bedre integration

Inger Støjberg fortæller til Ritzau at hun glæder sig over at tilstrømningen af flygtninge nu er den laveste, der er set inden for de sidste ni år og tilføjer: 

– Forslaget skyldes, at vi har brug for et pusterum for at kunne klare den hjemlige integration bedre. Vi kigger på det her år for år. Og så ser vi, hvornår vi igen kan lukke op for kvoteflygtninge.

Hun vil ikke opstille konkrete mål for hvornår integrationen er forbedret, om det eksempelvis er 50 procent af flygtninge, der skal forsørge sig selv, før regeringen igen vil åbne for kvoteflygtninge.

28. nov. 2017 - 11:00   28. nov. 2017 - 13:14

Flygtninge

bs@arbejderen.dk