21 Nov 2018  

KBH: Spredte skyer, 5 °C

Borgmester vil tildele flere førtidspension i København

Kovending i hovedstaden

Borgmester vil tildele flere førtidspension i København

Efter i årevis at have været blandt de kommuner i Danmark som var sværest at få en førtidspension ud af, vil Venstres beskæftigelsesborgmester nu tildele flere førtidspensioner til syge københavnere.

Syge københavnere har i lang tid protesteret over den behandling kommunen har udsat dem for. Nu vil borgmesteren ændre praksis.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Syge og nedslidte københavnere går måske en lysere tid i møde.

Vi har ikke tidligere været gode nok til at hjælpe de mest udsatte borgere
Cecilia Lonning-Skovgaard (V)

I hvert fald lyder der nye toner fra beskæftigelsesborgmesterkontoret, hvor man i årevis har fastholdt, at man ikke kunne gøre mere for byens syge borgere.

Men det vil Venstres beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard nu lave om på.

– Vi skal have nedbragt antallet af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og omvendt tilkendt flere førtidspensioner og fleksjobs, skriver hun ifølge Fagbladet 3F i en pressemeddelelse.

Kovendingen kommer umiddelbart efter at en uvildig taskforce har gennemgået kommunens sagsbehandling på førtidspensionsområdet og fundet at kommunen har haft en stram fortolkning af reglerne for førtidspension.

Rum til løsere fortolkning

John Klausen, som er lektor i socialret ved Aalborg Universitet og formand for task forcen, forklarer i en pressemeddelelse, at det er muligt at læse loven anderledes, end kommunen tidligere har valgt.

– Vi kan overordnet se, at der er rum for en praksisændring i Københavns Kommune, siger han og fortsætter:

– Vores undersøgelse viser, at kommunen kan gøre mere for at skabe bedre arbejdsbetingelser for medarbejderne, så borgerne hurtigere bliver afklaret og får en bedre oplevelse af deres møde med jobcentret.

Beskæftigelsesborgmesteren understreger ifølge Fagbladet 3F, at de, “der er for syge til at arbejde, skal have en førtidspension hurtigst muligt, og de, der kan klare et arbejde, skal hjælpes i gang igen.”

– Vi har ikke tidligere været gode nok til at hjælpe de mest udsatte borgere, og det skal vi rette op på hurtigst muligt, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Borgmesteren vil nu tale med de øvrige partier i Beskæftigelsesudvalget om, hvordan anbefalingerne fra taskforcen kan indarbejdes i kommunens sagsbehandling.

10. apr. 2018 - 15:32   10. apr. 2018 - 15:41

Velfærd

as@arbejderen.dk