04 Jun 2020  

KBH: Overskyet, let regn, 13 °C

Black Lives Matter om dom: "En sejr over Paludans hadkampagne"

14 dage betinget til hadprædikant

Black Lives Matter om dom: "En sejr over Paludans hadkampagne"

Østre Landsret har stadfæstet racismedommen over Stram Kurs-lederen Rasmus Paludan. Torsdag eftermiddag blev Paludan idømt 14 dages betinget fængsel for at have overtrådt racismeparagraffen.

Talspersonen for Black Lives Matter Denmark, Bwalya Sørensen, fik i dag Østre Landsrets ord for, at hadprædikanten Rasmus Paludan har overtrådt racismeparagraffen.
FOTO: Philip Davali/Ritzau Scanpix
1 af 1

Hadprædikanten Rasmus Paludan blev torsdag eftermiddag idømt 14 dages betinget fængsel i Østre Landsret for at have overtrådt racismeparagraffen.

Paludan er leder af partiet Stram Kurs og blev i april i år dømt til 14 dages betinget fængsel i Retten i Glostrup, fordi han har optaget en video, hvor han ifølge retten sammenlignede "de fleste negere i Sydafrika" med personer, der har en intelligenskvotient på under 70.

Det er en sejr for alle i Danmark, som Paludan har svinet til med sin hadkampagne.
Bwalya Sørensen, Black Lives Matter Denmark

Videoen er optaget foran talspersonen for Black Lives Matter Denmark, Bwalya Sørensens hjem og blev lagt på nettet af Stram Kurs den 2. april 2018.

Paludan har mere end 40.000 følgere på YouTube, hvor han har delt over 460 videoer.

Efter at have set videoen besluttede Bwalya Sørensen – der også selv bliver hængt ud i videoen – at anmelde den til politiet.

>> LÆS OGSÅ: Paludan forfølger politisk modstander

"En sejr"

Bwalya Sørensen er lettet over, at Østre Landsret besluttede at stadfæste racismedommen over Paludan.

– Det er en sejr for sorte, muslimer og alle andre i Danmark, som Paludan har svinet til med sin hadkampagne. Dommen er samtidig et signal om, at Paludans tilsvininger af muslimer og af mennesker, der bor i almene boligområder, intet har med politik at gøre, men blot er personlige angreb på helt almindelige mennesker, siger Bwalya Sørensen til Arbejderen og uddyber:

– Men det har været en dyrekøbt sejr. Jeg er blevet truet, og Paludan har afholdt to demonstrationer ved mit hjem. Så dagens dom er en lettelse.

Paragraffen, som Paludan – endnu engang – er blevet dømt efter, slår fast, at man ikke offentligt må true, håne eller nedværdige folk på baggrund af deres race, hudfarve, nationalitet eller etniske oprindelse samt tro eller seksuel orientering.

Paludan skal betale sagens omkostninger.

Endnu en retssag på vej

Dagens tur i Østre Landsret er sandsynligvis ikke sidste gang, at Rasmus Paludan må en tur i retten. Der ligger nemlig endnu en politianmeldelse og venter på ham. 37 organisationer har indsamlet en række eksempler på, at Paludan gentagne gange groft har hånet og nedværdiget grupper på grund af deres tro og etniske oprindelse, og indgivet en politianmeldelse. Denne anmeldelse er endnu ikke blevet berammet ved en domstol.

>> LÆS OGSÅ: Rasmus Paludan politianmeldt af 37 foreninger

– Vi har vundet en sejr i dag. Men vi kæmper videre for et antiracistisk Danmark, lover Bwalya Sørensen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


04. jul. 2019 - 13:53   04. jul. 2019 - 16:08

Racisme

ml@arbejderen.dk