07 Jun 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 16 °C

Beboere vil ikke være PFA's lejere

Andelsforening afviser salg til pensionsselskab

Beboere vil ikke være PFA's lejere

Andelshaverne i A/B Kastaniegården i København skal ikke nyde noget af at sælge deres ejendom til pensionsselskabet PFA.

Direktøren for PFA Ejendomme, Michael Bruhn, kunne godt have tænkt sig at opkøbe A/B Kastaniegården. Men beboerne vil ikke lade sig opkøbe og dermed blive lejere hos PFA.
FOTO: PFA
1 af 1

Andelshaverne i A/B Kastaniegården på Nørrebro i København stemte på en ekstraordinær generalforsamling i går nej til pensionsselskabet PFA's tilbud om at opkøbe deres ejendom.

PFA's plan er, at efterhånden som de nuværende andelshavere flytter ud af deres lejligheder, vil de blive istandsat og huslejen fordoblet.
Anonym beboer i A/B Kastaniegården

Arbejderen beskrev i går, hvordan PFA har tilbudt beboerne at købe ejendommen for 210 millioner kroner. Pengene skulle bruges til at opkøbe beboernes andelsbeviser. I stedet for at være andelshavere i foreningen skulle beboerne overgå til at være lejere hos PFA. Men den plan afviste beboerne altså.

>> LÆS OGSÅ: Pensionsselskab på boligrov

Arbejderen talte før den ekstraordinære generalforsamling med en beboer, der ønsker at være anonym. Beboeren var usikker på fremtiden, hvis andelsboligforeningen var blevet overtaget af PFA.

– Hvis vi sælger til PFA, kan vi ikke længere flytte videre i ejendommen til eksempelvis en større lejlighed på vores interne liste. Hvis PFA overtager ejendommen, bliver det fremover PFA, der bestemmer, hvem der kommer ind som lejer – og det er PFA's egne kunder, forklarede beboeren til Arbejderen i går og uddybede sine bekymringer:

– PFA's plan er, at efterhånden som de nuværende andelshavere flytter ud af deres lejligheder, vil de blive istandsat og huslejen fordoblet. Sådan lyder planen i de dokumenter, som beboerne har fået af PFA, uddyber beboeren.

I dag er det andelshaverne selv, der bestemmer, hvornår og hvad der skal renoveres. Hvis PFA overtog boligerne, ville det fremover være det store pensionsselskab, der bestemte over renoveringerne, lyder endnu en bekymring fra beboeren.

PFA ønsker ikke at stille op til et interview. Men i en mail til Arbejderen forsikrer PFA beboerne om, at selskabet er en "langsigtet investor, som ikke jager hurtige gevinster på ejendomsmarkedet". PFA kalder deres boliginvesteringer for "en fuldstændig legitim og reguleret forretning".

Beboeren, som Arbejderen har talt med, er også utryg ved, at der ikke er nogen garanti for, at PFA ikke sælger ejendommen videre til en kapitalfond som Blackstone, hvis PFA ønsker at komme ud af investeringen.

PFA kalder bekymringerne om et eventuelt videresalg til Blackstone for "fuldstændig ubegrundede".

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


21. jun. 2019 - 13:45   21. jun. 2019 - 15:06

Bolig

ml@arbejderen.dk