27 Oct 2020  

KBH: Spredte skyer, 9 °C

Balder Johansen 50 år

Navne

Balder Johansen 50 år

Balder Johansen, daglig leder i byggefirmaet Logik & CO., kulturel iværksætter og samfundsdebattør, fylder 50 år.

FOTO: Brian Berg
1 af 1

Balder Johansen, daglig leder i byggefirmaet Logik & CO., kulturel iværksætter og samfundsdebattør, fylder lørdag 50 år.

Balder Johansen har som daglig leder i Logik & CO. trodset erhvervslivets dogmer om, hvordan en virksomhed skal ledes. Firmaet har under hans daglige ledelse udviklet sig unikt på alle områder. Logik & CO. leverer både solidt håndværk, bæredygtigt miljø og social ansvarlighed.

Samtidig er forretningsmodellen økonomisk demokrati. Alle får samme løn, fra daglig leder til senest ansatte arbejdsmand. Firmaet er fondsejet, og vigtige beslutninger tages i fællesskab. 

Balder Johansen har sammen med Logik & CO. sat helt nye standarder for kvalitetsbyggeri i hovedstaden. Firmaet har modtaget Erhvervslivets Ridderkors og er blevet kaldt en rollemodel for byggebranchen. Derfor er Balder Johansen også en flittig brugt oplægsholder og aktiv debattør med et stærkt udbygget netværk i byens liv.

Christianit

Balder Johansen flytter til Christiania som 15-årig. Her arbejder han i varecentralen Indkøberen, byggemarkedet Den Grønne Hal og i flere byggesjak. På Christiania er han i med til utallige større nybyggerier og renoveringsprojekter, blandt andet på Fredens Ark, Christianias største bygning.

Ved siden af byggeriet engagerer Balder Johansen sig aktivt i kulturlivet på Christiania og begynder at arrangere koncerter, specielt i Den Grå Hal og i spillestedet Rockmaskinen, men også udenfor Fristaden. Navnene på plakaterne strækker sig fra små lokale kunstnere til store internationale musiknavne.

Efter 13 år som christianit slår Balder Johansen sig ned på Nørrebro. I 1994 hjælper han sammen med andre håndværkere ved en omfattende renovering af et stort bofællesskab i et tidligere besat hus. Byggeriet udføres af den kollektivt ledede entreprenørvirksomhed Egen Vinding og Datter. Arbejdet skaber et varigt samarbejde, hvor gruppen af københavnske håndværkere danner en ny afdeling af Egen Vinding og Datter i hovedstaden. Balder Johansen bliver daglig leder af hele virksomhedens byggeafdeling og står dermed i spidsen for nybyggeri og store renoveringsopgaver over hele Sjælland.

Selvstændigt firma

Omkring årtusindskiftet decentraliseres Egen Vinding og Datter og den københavnske byggeafdeling genopstår som et selvstændigt firma: Logik & CO. Balder Johansen ansættes af den kollektive ledelse til at stå for den daglige styring.

Efter mere end ti år som selvstændig virksomhed er Logik & CO. et af hovedstadens førende byggefirmaer og har fået flere priser. Senest Københavns Bygningspris for et spektakulært byggeri, hvor en boligforening fik en ny penthouse etage og 500 kvadratmeter park og byhave oven på den mere end hundrede år gamle ejendom. Et byggeri der kendetegner Balder Johansens evner for at skabe kreative og bæredygtige byrum og fristeder i København.

Logik & CO. har også drevet og udviklet landets førende bæredygtige farvehandel Naturmaling i centrum af København. Målet har været at dele gode bæredygtige produkter med alle interesserede i kvalitetshåndværk.

Social ansvarlighed

Balder Johansens engagement udmærker sig også ved, at Logik & CO er et af de byggefirmaer i Danmark, som tager absolut flest lærlinge. Her samarbejder firmaet proaktivt og løbende med projekter som Gadepulsen, Fritidsakademiet, Spydspidsen og Kriminalforsorgen for at give mennesker en ny chance. Et tilbud til mennesker med en plet på straffeattesten eller en ufuldkommen uddannelse med begrænset erfaring på arbejdsmarkedet. Mange danskere med indvandrerbaggrund samt storbyens skæve og kreative eksistenser finder et arbejdsfællesskab i Logik & CO.

- Vi vil altid gerne give mennesker en chance til, lyder begrundelsen ofte.

Social ansvarlighed er Balder Johansens DNA. Sammen med Logik & CO stiller han sig frivilligt til rådighed for mange lokale sociale projekter som Folkets Park, Firkantens Festival, værestedet Reden, asylansøgere, hjemløse, Ungdomshuset, Christiania samt mange flere små og store projekter. Her går han altid forrest og er en ildsjæl på alle livets områder. Altid som en københavner med stort K, med et stort hjerte for at skabe flere fristeder med plads og rum til alle i storbyen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. sep. 2014 - 00:54   21. sep. 2014 - 08:32

Navne

Af Ole Sønderby Petersen