22 Sep 2018  

KBH: Let skyet, 14 °C

Au pairs holder flygtningekvote nede

Færre flygtninge i Gentofte

Au pairs holder flygtningekvote nede

Au pairs holder antallet af flygtninge i Gentofte Kommunen nede.

Gentofte Kommune kan tælle deres omkring 771 au pairs med, når flygtninge skal fordeles.
FOTO: pamela Juhl
1 af 1

 Antallet af au pairs i en kommune har betydning for, hvor mange flygtninge kommunen skal modtage. Det skriver Villabyerne.dk.

Det virker helt tosset, ja næsten tragikomisk
Johanne Schmidt-Nielsen

Ifølge Villabyernes udregning er der i øjeblikktet omkring 771 filippinske au pairs, der tjener danske familier i Gentofte Kommune. Og de holder antallet af flygtninge i kommunen nede.

For kommunernes andel af indvandrere og flygtninge fra tredjelande tæller med, når fordelingen af flygtninge skal udregnes. Og her er filippinerne med i puljen oplyser Udlændingestyrelsen.

"Alle indvandrede udlændinge fra tredjelande tæller med i kriterium nr. 2: kommunens andel af indvandrere og flygtninge. Således også au pairs, lønmodtagere og andre", skriver Nils Bak, pressechef i Udlændingestyrelsen, i et svar til Villabyerne.

Det får nu Enhedslistens udlændingeordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, til at stille spørgsmål til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

–  Det virker helt tosset, ja næsten tragikomisk, at det i en kommune med så mange borgere, der har råd til at have en au pair, får den konsekvens, at kommunens andel af flygtninge falder. Når man fordeler flygtninge mellem kommuner, tæller man udlændinge med ikke-vestlig baggrund, fordi der typisk ligger en integrationstung opgave. Men filippinske au pairs' ophold er både forholdsvis korte, de bliver finansieret af værtsfamilien og modtager ingen sociale ydelser. Det er helt skævt, at de bliver talt med, siger Enhedslistens udlændingeordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, til Villabyerne.

Inger Støjberg skriver i en kommentar til Villabyerne, at hun er parat til at se på sagen.

– Tilbagemeldingen fra KL (Kommunernes Landsforening) har været, at den nuværende fordelingsmodel i store hele er rimelig. Men jeg vil ikke afvise, at der måske kan være nogle små hjørner i beregningen, man kan se på, skriver Udlændinge- og Integrationsministeren.

12. nov. 2015 - 14:25   12. nov. 2015 - 17:32

Flygtninge

kkp@arbejderen.dk