20 Sep 2020  

KBH: Overskyet, tåge, 12 °C

Aktivister blokerer trafikken i København i fem dage

Kræver klimahandling

Aktivister blokerer trafikken i København i fem dage

Op mod 500 aktivister fra Extinction Rebellion vil frem til søndag blokere trafikken rundt omkring i indre København. Ind mellem aktionerne kommer kendte forfattere forbi og læser op midt i protesterne.

Fra onsdag og til søndag vil op mod 500 aktivister blokere for trafikken i indre København.
FOTO: Extinction Rebellion
1 af 1

På onsdag tager klimaaktivister fra Extinction Rebellion hul på fem dage med blokader af trafikken i indre København.

Målet er at skabe opmærksomhed om den miljø- og klimakrise, som verden står midt i.
Ellen Obdrup, Extinction Rebellion

Ifølge organisationen er op mod 500 mennesker i alle aldre klar til at lave kreative, fredelige civil ulydighedsaktioner, der skal blokere trafikken frem til søndag.

– Målet er at skabe opmærksomhed om den miljø- og klimakrise, som verden står midt i. Vi kræver et opgør med politikernes svigt. Politikerne må tage ansvar for klimakrisen og sikre den handling, der er nødvendig ifølge verdens klimaforskere, siger Ellen Obdrup fra Extinction Rebellion til Arbejderen.

Hun uddyber:

– Klimaet bliver fortsat nedprioriteret af politikerne på trods af en stor folkelig opbakning til klimahandling. Det er et tydeligt eksempel på, at demokratiet er i krise.

Hun håber på, at ugens aktioner kan være med til at lægge pres på politikerne. 

– Forstyrrelse af offentligheden har tidligere vist sig som et effektivt redskab til at øge bevidsheden og skabe politiske forandringer, fortæller Ellen Obdrup.

Extinction Rebellion kræver, at Folketinget indfører et borgerting med juridisk bindende magt. Herudover kræver bevægelsen, at regeringen fortæller sandheden om klimakrisen og erklærer miljø- og klimanødstilstand.

– Vi ønsker, at borgertinget skal have ret til at komme med forslag, som politikerne er forpligtede til at følge, forklarer Ellen Obdrup.

Blokadeaktionerne starter på onsdag klokken 13 på Kongens Nytorv. Her vil der være musik, taler, kunst-performances og workshops.

Fredag eftermiddag kommer kendte forfattere som Carsten Jensen, Janne Teller, Caspar Eric, Peter Øvig Knudsen og flere andre forbi og læser op midt i protesterne på gaden.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


14. sep. 2020 - 14:46   17. sep. 2020 - 15:49

Klima

ml@arbejderen.dk