22 Apr 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 13 °C

3F Aalborg hjælper flygtningebørn

Faglig solidaritet

3F Aalborg hjælper flygtningebørn

Hvis ikke fagbevægelsen skal hjælpe samfundets svageste, hvem skal så, spørger Aktionsgruppen i 3F Aalborg. Gruppen vil lave en klub for flygtningebørn og unge.

Aktionsgruppen i 3F Aalborg - dannet under OK 2018 - opfordrer til at hjælpe børn på asylcenter, så de får lidt mere at glæde sig over i en trist hverdag.
FOTO: Wikimedia Commons
1 af 1

Har du tøj, der aldrig kommer ud af skabet, og har dine børn legetøj eller brætspil, som de ikke bruger? Så kan du aflevere tingene til den indsamling, som Aktionsgruppen i 3F Aalborg har taget initiativ til. Målet er en fritidsklub for børn og unge på asylcentret i Dronninglund.

Vi er stolte af at have tilidsfolk, der tænker sådan og opfordrer til at vise medmenneskelighed.
Allan Busk, 3F Aalborg

– Der bor 400 flygtninge i de gamle sygehusbygninger, heraf 100 børn og unge. De har tag over hovedet og får mad, men ellers er der intet for dem på stedet - intet, siger Emil Olsen, talsperson for Aktionsgruppen, til Arbejderen.

Gruppen blev dannet i foråret med det formål i første omgang at bakke op om de offentligt ansattes overenskomstkrav.

>>LÆS OGSÅ: 3F'ere optrapper solidariteten

Ideen er at fastholde aktiviteter, hvilket forudsætter, at der er noget at være aktiv omkring, og når så OK 2020 trænger sig på, at skrue op for tempoet.

En politisk udmelding

– Men det er også en politisk udmelding. I dag er udviklingen desværre sådan, at det nærmest er ok at sige, at man skal skyde flygtninge, der kommer svømmende over Middelhavet. Den slags holdninger er med til at skabe splid i arbejderklassen, mener Emil Olsen.

Indsamlingen til asylbørnene får fuld opbakning i 3F Aalborgs afdelingsbestyrelse, der ingen betænkeligheder havde, da Aktionsgruppen for snart to måneder siden første gang luftede ideen..

– Vi synes, det er et super initiativ. Vi er stolte af at have tilidsfolk, der tænker sådan og opfordrer til at vise medmenneskelighed, siger afdelingsformand Allan Busk til Arbejderen og fortsætter:

– I afdelingen har vi den holdning, at når vi har flygtningebørn, så skal de have en tilværelse, som er til at holde ud. Og når der åbenbart ikke kan findes penge i det kommunale system, så er det glædeligt, at vi har nogle ildsjæle, der træder til.

Allan Busk håber, at medlemmerne vil bakke op og vise, at "mennesker er vigtigere end hudfarve og nationalitet". Han er helt bevidst om, at der er medlemmer af 3F Aalborg, som sætter kryds ved og er medlemmer af partier med en helt anden holdning, og som også mener, at Danmark har for mange flygtninge:

– Men jeg tror på - og så kan man kalde mig naiv - at medlemmerne mener, at flygtninge og asylansøgere skal have en værdig tilværelse og behandles ordenligt, når de nu er her.

3F Aalborg står klar med praktisk hjælp til gruppen og med hjælp til at sprede budskabet. Samtlige tillidsvalgte i 3F Aalborg vil således modtage en opfordring til at støtte indsamlingen.

Fagbevægelsens særlige rolle

Emil Olsen er glad for afdelingsbestyrelsens opbakning, særligt i en tid, hvor flygtninge og indvandrere konstant skal stå for skud. Murersvenden håber, at henvendelsen til tillidsrepræsentanterne kan sætte gang i debatten ude på arbejdspladserne. Selv er han klar i spyttet:

– Det er vigtigt, at fagbevægelsen tager afstand fra de fremmedfjendske holdninger, også når de kommer fra politikerne i Folketinget. Fagbevægelsen skal vise, at man kan gøre tingene anderledes. De flygtninge, der kommer hertil, er mennesker i nød og med ret til et liv. Det, der binder os sammen, er ikke, hvor vi er født, men hvilken klasse, vi tilhører. 

Man kan støtte indsamlingen ved at kontakte Aktionsgruppens talsmand og tovholder på indsamlingen Emil Olsen - tlf. 27 58 11 40. For nærmere oplysninger kontakt afdelingsformand Allan Busk tlf. 21 21 40 58.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


28. aug. 2018 - 15:33   03. okt. 2018 - 10:28

Solidaritet

noc@arbejderen.dk