15 Oct 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 16 °C

250 PostNord-arbejdere i strejke

Vil have bedre pauseforhold

250 PostNord-arbejdere i strejke

Postarbejdere er trætte af dårligt indeklima, og at de skal bruge halvdelen af deres selvbetalte frokostpause på transport.

Postarbejdere hos PostNord er godt trætte af dårligt indeklima og af, at deres 25 minutters selvbetalte frokostpause går op i transport til og fra spisefaciliteter.
FOTO: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
1 af 1

250 postarbejdere på dag-, aften- og natholdene på PostNords terminal i Taastrup gik torsdag aften i strejke.

Nogle postarbejdere må bruge ti minutter af deres 25 minutters selvbetalte spisepause for at komme hen til spisestedet.
Karina Sørensen, fællestillidsrepræsentant hos PostNord

– Mine kollegaer gik hjem på grundlag af en række stridigheder med PostNords ledelse, forklarer Karina Sørensen til Arbejderen. Hun er fællestillidsrepræsentant for de 300 overenskomstansatte postarbejdere.

– Vores spisefaciliteter er blevet rykket. Det betyder, at nogle postarbejdere må bruge ti minutter af deres 25 minutters selvbetalte spisepause for at komme hen til spisestedet. De 25 minutter er den eneste pause, vi er sikret i løbet af en otte timers arbejdsdag. Så hvis næsten halvdelen af pausen går med transport, kan det mærkes.

Det har også skabt utilfredshed, at PostNords ledelse den 1. april indførte rygeforbud i arbejdstiden – både udenfor og indenfor. 

– Vi må dog gerne ryge i vores selvbetalte frokostpause. Men ikke på PostNords matrikel. Det betyder, at mine kollegaer må vælge mellem at ryge eller spise frokost, siger Karina Sørensen.

Endelig har postarbejderne i længere tid forsøgt at få en dialog med ledelsen om dårligt arbejdsklima med støv og henholdsvis meget varme og meget kolde arbejdspladser.

Postarbejderne har sendt et fælles brev til PostNords ledelse.

06. apr. 2018 - 13:38   08. apr. 2018 - 22:49

Post

ml@arbejderen.dk