19 Aug 2018  

KBH: Spredte skyer, 21 °C

11 skolepsykologer klager over Pegida-talsmand

Faglig mistillid til Nicolai Sennels

11 skolepsykologer klager over Pegida-talsmand

En række af Nicolai Sennels kollegaer på Østerbro og i Indre By udtrykker nu en dyb faglig mistillid til den danske Pegida-talsmand.

Det er ikke første gang, at Sennels menneskesyn kommer på tværs af hans arbejde som psykolog i Københavns Kommune.
FOTO: Liselotte Sabroe/Scanpix
1 af 1

11 skolepsykologer på Østerbro og i Indre By i København har sendt et fælles brev til Børne- og Ungeudvalget i Københavns Kommune, hvor de udtrykker stor faglig mistillid til deres kollega, Nicolai Sennels, der er talsmand for Pegida i Danmark, skriver Berlingske.

Det handler om, hvor langt man må gå som offentlig ansat. Jeg mener, at Sennels er gået langt, langt over stregen.
Jan Hoby, næstformand, LFS

I brevet tager kollegerne kraftigt afstand fra Sennels udtalelser om muslimer. De beklager, at han "underbygger sine påstande med, at han er skolepsykolog", og de tvivler på, om han er i stand til at holde sine personlige holdninger til muslimer adskilt fra sit professionelle arbejde med muslimer.

Psykologerne kalder hans udtalelser for "fagligt uforsvarlige i en folkeskole, som netop arbejder på rummelighed, inklusion og accept af forskelle".

>> 10 grimme citater fra Pegidas danske bagmand

Sennels har været genstand for voldsom kritik for udtalelser som, at "når man arbejder psykologisk med muslimer, bliver det klart, at man ikke kan opfordre en muslim til at lægge sin vrede fra sig".

Som tidligere omtalt i Arbejderen har Københavns største pædagogiske fagforening, LFS, krævet, at der indledes en tjenstlig sag mod Sennels.

>> Pegida-leder ansat som kommunal børnepsykolog

- En række tillidsvalgte og flere af vores medlemmer, som arbejder direkte sammen med Sennels, har klaget over, at de føler sig pressede på arbejdsmiljøet og utrygge ved hans menneskesyn, siger næstformand i LFS, Jan Hoby.

- Det handler om, hvor langt man må gå som offentlig ansat, og her mener jeg, at Sennels er gået langt, langt over stregen.

- Man kan ikke være hverken racist, islamofob, antisemit eller fascist og være ansat i den offentlige sektor og arbejde med børn og unge eller andre borgere. Det strider imod de værdier, som den offentlige sektor generelt har, og det strider mod de værdier, som Københavns Kommune har, siger Jan Hoby.

Det er ikke første gang, at Sennels menneskesyn kommer på tværs af hans arbejde som psykolog i Københavns Kommune. I 2008 måtte Sennels fratræde sit daværende job på den socialpædagogiske døgninstitution Sønderbro, efter at han på en kommunal konference havde udtalt sig i nedsættende og generaliserende vendinger om "islams voldskultur".

Han udgav efterfølgende bogen "Blandt kriminelle muslimer - en psykologs erfaringer fra Københavns Kommune" på Trykkefrihedsselskabets Bibliotek.

05. feb. 2015 - 19:16   06. feb. 2015 - 09:17

Pegida

ml@arbejderen.dk
Baggrund: Hvad er Pegida?
  • Pegida er en forkortelse for "Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes", "Patriotiske Europæere mod Islamisering af Aftenlandet". Aftenlandet er en nationalkonservativ betegnelse for Vesten.
  • Bevægelsen er udspringer af højreekstreme kræfter i Dresden i det gamle Østtyskland, hvor de har kunnet samlet tusindvis af mennesker til marcher mod en såkaldt islamering af Tyskland og Vesteuropa og for at bremse indvandringen.
  • Både højrepopulister, højreekstremister, nynazister og hooligans er blevet koblet til Pegida-bevægelsen.
  • I Danmark forsøger den tidligere folketingskandidat for Dansk Folkeparti Nicolai Sennels at stable en dansk Pegida-bevægelse på benene under navnet Pegidadk.

>> LÆS ALLE ARTIKLER OM PEGIDA HER