31 May 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 12 °C

100.000 kroner til Folkebevægelsen mod EU

Donation fra bogbutik

100.000 kroner til Folkebevægelsen mod EU

Der er behov for at bakke op om EU modstanden, og derfor har bogbutikken Spartakus doneret 100.000 kroner, som er overskud fra driften.

Rina Ronja Kari fik overrakt 100.000 kroner af Martin Christensen (th) fra Spartakus.
FOTO: Birthe Sørensen
1 af 1

I dag modtog Folkebevægelsen mod EU 100.000 kroner fra bogbutikken Spartakus i Aarhus.

Rina Ronja Kari, spidskandidat til EU-parlamentsvalget, modtog den store donation ved en lille sammenkomst i bogbutikken.

Hele vores valgkamp er finansieret af vores medlemmer og venner. Derfor modtager jeg med stor taknemmelighed de 100.000 kroner.
Rina Ronja Kari

– Folkebevægelsen modtager ikke som partierne i Folketinget penge per stemme. Hele vores valgkamp er finansieret af vores medlemmer og venner. Derfor modtager jeg med stor taknemmelighed de 100.000 kroner på vegne af hele Folkebevægelsen mod EU, sagde Rina Ronja Kari, som havde medbragt et andelsbevis til bogbutikken.

– Vi har lavet et andelsbevis, som I kan hænge op. Så har I en del af æren for valgsejren, lød det fra Folkebevægelsens spidskandidat.

Bogbutikken Spartakus havde oprindelig sit udgangspunkt i Kommunistiske Studenter og drives i dag videre i samme ånd af en gruppe frivillige. Butikken sælger nye og antikvariske bøger samt musik og indrammede plakater og billeder. De 100.000 kroner er overskud fra driften.

– Der er virkelig behov for at bakke op om EU modstanden, og derfor er vi i Spartakus glade for med vores donation at kunne give et væsentligt løft til kampen for Danmarks selvstændighed ude af EU, sagde Hanne Thomsen, som er en af butikspasserne.

Rina Ronja Kari understregede, at det er vigtigt – også i valgkampen til Folketinget – at kæmpe for at tage magten tilbage.

– I denne uge afholdes uformelt EU-topmøde. På dagsordenen er mere magt til EU gennem fjernelse af vetoretten. Lederne planlægger allerede nu, hvordan EU skal se ud i fremtiden. Står det til dem, skal EU være større og stærkere, sagde Folkebevægelsens spidskandidat.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. maj. 2019 - 16:52   07. maj. 2019 - 17:27

EU-modstand

bi@arbejderen.dk