01 Mar 2021  

KBH: Spredte skyer, 7 °C

10.000 underskrifter for Amager Fælled og Stejlepladsen på ti dage

Flyvende start

10.000 underskrifter for Amager Fælled og Stejlepladsen på ti dage

Modstanden fortsætter for at bevare natur og unik kultur på Amager Fælled og Stejlepladsen i København. På bare ti dage har 10.000 københavnere skrevet under på, at de ønsker en folkeafstemning om byggeplanerne på de to tidligere fredede områder Amager Fælled og Stejlepladsen.

Den folkelige modstand mod at bygge på Amager Fælled er tidligere kommet til udtryk i form af demonstrationer, en folkering og flere tusinde høringssvar. Nu er de aktive gået i gang med at samle underskrifter for en folkeafstemning om byggeplanerne på Amager Fælled og Stejlepladsen i Sydhavnen i København.
FOTO: Knud Erik Hansen
1 af 1

På bare ti dage har 10.000 københavnere skrevet under på, at de ønsker en folkeafstemning om byggeplanerne på Amager Fælled og Stejlepladsen i Sydhavnen i København.

– Det er fantastisk flot og et klart signal til politikerne i København om, at vi er mange, der vil bevare natur og unikke kulturområder, siger Jan Mathisen fra Fiskerhavnens Venner, der i en årrække har protesteret mod byggeplanerne på Stejlepladsen, der ligger lige ved siden af den gamle fiskerhavn.

Det er fantastisk flot og et klart signal til politikerne i København om, at vi er mange, der vil bevare natur og unikke kulturområder.
Jan Mathisen, Fiskerhavnens Venner

Bag underskriftsindsamlingen står Fiskerhavnens Venner og Amager Fælleds Venner sammen med Danmarks Naturfredningsforening København.

>> LÆS OGSÅ: Bevægelser kæmper for folkeafstemning om byggeri på naturområder

– Vi er utilfredse med, at politikerne ikke har lyttet til de omfattende protester fra befolkningen mod byggeplanerne. Der er allerede bygget på store dele af Amager Fælled, og nu vil politikerne fjerne endnu mere natur. Københavnerne ønsker mere natur, ikke mindre. Men siden 2011 er omfanget af grønne områder per indbygger i København faldet med 14 procent. Det går den helt forkerte vej, konstaterer Steffen Rasmussen, formand for Amager Fælleds Venner.

Flertal af københavnerne vil ikke bygge

61 procent af københavnerne er uenige i beslutningen om at bygge på Amager Fælled. Dertil kommer 15 procent, der er delvist uenige, viser en meningsmåling, Epinion har lavet for Danmarks Naturfredningsforening.

– Flertallet i Københavns Borgerrepræsentation er på kollisionskurs med flertallet af byens befolkning. Jeg tror, flertalspartierne hænger fast i noget, de kommer til at fortryde. Opbakningen til Amager Fælled og Stejlepladsen accelererer som en lavine. Den kan til kommunevalget blive så stor, at den blæser andre emner til side, siger Knud Erik Hansen, formand for Danmarks Naturfredningsforening København.

Underskriftsindsamlingen fortsætter på fuldt blus i de kommende måneder. Lige nu foregår kampagnen virtuelt på grund af coronaepidemien, men så snart det er muligt, vil aktivister gå på gaden med underskriftslister, forlyder det.

Politikere klar til byggeri

I starten af februar godkendte et flertal i Københavns Borgerrepræsentation de lokalplaner, der åbner for byggeri på de tidligere fredede områder på Amager Fælled og Stejlepladsen i Sydhavnen. 

For byggeplanerne stemte Socialdemokratiet, SF, Radikale, Konservative, Venstre, Dansk Folkeparti samt de to løsgængere Kasandra Behrndt-Eriksen og Kåre Traberg Smidt.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


15. feb. 2021 - 14:01   15. feb. 2021 - 14:15

Natur

ml@arbejderen.dk