13 Aug 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 22 °C

1000 studerende sagde nej til uddannelsesloft

Uddannelsesprotest i København

1000 studerende sagde nej til uddannelsesloft

Søndag protesterede 1000 mennesker mod forslaget om at indføre et uddannelsesloft. Mandag forventes forslaget vedtaget i Folketinget med stemmer fra regeringen, DF og S.

Fra søndagens protest mod et uddannelsesloft
FOTO: Aage Christensen
Fra søndagens protest mod et uddannelsesloft
FOTO: Aage Christensen
Fra søndagens protest mod et uddannelsesloft
FOTO: Aage Christensen
Fra søndagens protest mod et uddannelsesloft
FOTO: Aage Christensen

Søndag eftermidddag var ca. 1000 mennesker samlet på Frue Plads i København i protest mod forslaget om at afskaffe muligheden for at tage en ny uddannelse på samme eller lavere niveau som en, man har i forvejen.

Selv hvis forslaget bliver vedtaget i morgen, så er vi ikke færdige med at kæmpe imod uddannelsesloftet.
Yasmin Davali, Danske Studerendes Fællesråd

Manifestationen var arrangeret af elev-  og studenterorganisationerne, der ønskede at sende et signal til de partier, der mandag forventes at stemme for og dermed sikre flertal for at indføre uddannelsesloftet - regeringspartierne, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

– Der er ikke nogen tvivl om, at regeringen, DF og Socialdemokraterne virkelig har brændt nallerne med det her forslag. Vi runder snart 80.000 underskrifter, der er allerede blevet holdt aktioner og skrevet læserbreve mod loftet, siger Yasmin Davali, formand for Danske Studerendes Fællesråd, en af initiativtagerne til manifestationen.

Hun fortsætter:

– I dag trodsede 1000 mennesker kulden for at samles til manifestation. Det bekræfter mig i, at selv hvis forslaget bliver vedtaget i morgen, så er vi ikke færdige med at kæmpe imod uddannelsesloftet.

Omfattende protester

Til manifestationen var der talere fra både studenterorganisationerne og fra nogle af de studerende, der står til at blive klemt af loftet, hvis forslaget bliver vedtaget mandag.

– Lige nu sidder der rigtig mange mennesker og overvejer, om de skal aflevere deres sidste eksaminer, eller om de skal droppe ud. Der sidder rigtig mange og fortryder, at de ikke allerede er droppet ud, og der er rigtig mange, der er enormt bekymrede over, hvordan deres arbejdsliv kommer til at se ud, uden mulighed for at sadle om, siger Yasmin Davali, der mener, at det er rigtig sundt at minde partierne bag forslaget om, at de er på vej til at rive tæppet væk under rigtig mange studerendes livsplaner.

Modstanden mod uddannelsesloftet har blandt andet resulteret i 78.000 underskrifter mod loftet, og op til 2. behandlingen i fredags gennemførte en stor gruppe studerende en 24-timers lang sit-in udenfor Christiansborg.

Søndagen protest blev arrangeret af: Danske Studerendes Fællesråd, Pædagogstuderendes Landssammenslutning, Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende, Sygeplejestuderendes Landssammenslutning , Lærerstuderendes Landskreds, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Landssammenslutningen af Handelsskoleelever og Erhvervsskolernes ElevOrganisation.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


18. dec. 2016 - 17:33   19. dec. 2016 - 17:26

Uddannelse

noc@arbejderen.dk