17 Sep 2019  

KBH: Overskyet, kraftige regnbyger, 9 °C

Forældrebevægelse skal rykke politikere

En hel uge med fokus på børn

Forældrebevægelse skal rykke politikere

Forældrebevægelsen #Hvor er der en voksen holder aktivitetsuge for at påvirke politikerne i valgkampen. Børneugen kulminerer søndag med demonstrationer mindst 28 steder.

#Hvorerderenvoksen har udråbt denne uge til 'Børneuge'. Hver dag har en ny aktivitet, og søndag kulminerer indsatsen med aktiviteter mindst 28 forskellige steder i landet.
FOTO: Mette Kramer Kristensen
1 af 1

Den landsdækkende forældrebevægelse #Hvorerderenvoksen holder i disse dage en storstilet aktivitetsuge med fokus på børn. Ugen kulminerer med demonstrationer mindst 28 steder i landet på søndag den 2. juni.

På anerken-delsesdagen fik pædagoger rundt om i landet børnetegninger med fokus på deres store indsats for børnene.
Marie Blønd, talsperson #Hvorerderenvoksen

– I mandags havde organisationen "store uddelingsdag" med uddeling af flyers og plakater om bevægelsens budskaber ved trafikknudepunkter som for eksempel banegårde, busholdepladser og lignende, fortæller Marie Blønd, som er talsperson for forældrebevægelsen, til Arbejderen.

#Hvorerderenvoksen blev startet på Facebook i marts og formåede den 6. april at samle 80.000 til demonstrationer rundt om i landet i protest mod de dårlige forhold i landets daginstitutioner. Dengang som med børneugen er formålet at sætte spørgsmålet om minimumsnormeringer på den politiske dagsorden.

>>LÆS OGSÅ: Forældre kræver bedre omsorg for deres børn

Med aktiviteterne i uge 22 placeret strategisk midt i den igangværende valgkamp håber forældrene at kunne rykke politikernes holdning til minimumsnormeringer i daginstitutionerne. 

Ny aktivitet hver dag

Hver dag har sit særlige indhold, forklarer Marie Blønd videre:

– Tirsdag var der "anerkendelsesdag", hvor pædagoger rundt om i landet fik børnetegninger med fokus på deres store indsats for børnene.

"Vi takker dem, fordi de gør en kæmpe indsats og knokler for at få hver dag til at hænge sammen og give vores børn de bedst mulige omsorgs- og udviklingsrammer... Det pædagogiske personale har længe råbt vagt i gevær og er i høj grad blevet overhørt. Nu er det på tide at lytte til dem, der rent faktisk har fagligheden og nærværet med børnene, så de kan fortælle os andre, hvad der er behov for, og hvordan det kan lykkes at skabe de allerbedste rammer for vores børn og vores fremtid," skriver forældrebevægelsen på Facebook.

– Onsdag er det "store-vidensdag" med plads til fordybelse og udveksling af viden om vigtigheden af, at børn og voksne trives i institutionerne, suppleret med historier fra "det virkelige liv," fortæller Marie Blønd videre.

Fredag står i kreativitetens navn, hvor der skal produceres bannere, pynt og alskens sjove indslag. 

– Lørdag er international børnedag, hvor der hele dagen skal ske noget godt for børnene, lyder det fra moren til to børn.

Opbakning til bedre normeringer

Forældrebevægelsens krav om bedre normeringer er vigtigt for børnefamilierne. En ny undersøgelse fra Epinion viser, at 93 procent af alle forældre med børn i daginstitutioner mener, at der bør indføres et loft over, hvor mange børn der må være i forhold til pædagogisk personale i vuggestuer og børnehaver. Forældreopbakningen til minimumsnormeringer går på tværs af rød og blå blok.

Du kan læse, hvad der kommer til at ske tættest på dig på #Hvorerderenvoksen

Som en del af ugens aktiviteter overrækker forældrene en pris til organisationer eller enkeltpersoner, der gør en særlig indsats for at støtte forældrenes krav om bedre forhold for børn og voksne i daginstitutionerne.

Tirsdag blev prisen – Den gule førertrøje – overrakt til Arbejderen for at have været de første til at skrive om forældrebevægelsen og dens kamp for minimumsnormeringer.

>>LÆS OGSÅ: Arbejderen får den gule førertrøje

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


29. maj. 2019 - 10:35   29. maj. 2019 - 15:31

Børn

bs@arbejderen.dk