15 Nov 2018  

KBH: Spredte skyer, let støvregn, dis, 8 °C

Årsmøde dropper at søsætte netmedie

Enhedslisten siger nej

Årsmøde dropper at søsætte netmedie

Enhedslistens medlemmer stemte søndag nej til to forslag om, at partiet skulle oprette et netmedie.

Enhedslistens medlemmer på årsmødet stemte søndag nej til at partiet skal oprette et netmedie med nyheder og blogs.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Enhedslistens årsmøde forkastede søndag to forslag om, at Enhedslisten skulle søsætte et netmedie.

Partiets hovedbestyrelse havde ellers udarbejdet et meget konkret plan for lanceringen af netmediet, der skulle være gået i luften den 1. december.

En gruppe medlemmer havde foreslået, at Enhedslisten skulle støtte oprettelsen af et "artiuafhængigt netmedie.

Formålet med netmediet var at skabe en "bred, visionær debat på venstrefløjen". Netmediet skulle have et blogunivers og to til tre nyhedssider hver dag skrevet af Enhedslistens medlemmer.

Netmediet skulle udvikles i samarbejde med Enhedslistens medlemsblad Rød+Grønne linjer og Enhedslistens ledelse. Og der skulle i 2018 sættes 250.000 kroner af til at lønne en redaktør og 450.000 kroner til løn i 2019.

Uafhængig netmedie

Hovedbestyrelsens forslag om et netmedie var ikke det eneste forslag, årsmødet skulle tage stilling til. En gruppe medlemmer havde foreslået, at Enhedslisten skulle støtte oprettelsen af et "partiuafhængigt netmedie".

Medlemmerne bag dette forslag mente ikke, at hovedbestyrelsens mediemodel "har nogen mulighed for at levere kritisk, partiuafhængigt indhold".

"Vi frygter, at et netmedie med HB's model primært vil levere kampagnejournalistik à la Rød+Grøn. Kritisk debat og uafhængig journalistik vil være vanskelig at opretholde, når arbejdsgiveren er HB og den fysiske placering eventuelt er på Enhedslistens landskontor. Hvis et nyt netmedie skal være mere end et ekkorum for Enhedslisten, kræves der et reelt armslængdeprincip", skriver forslagsstillerne blandt andet i sin begrundelse for at oprette et partiuafhængigt medie.

Begge forslag blev søndag stemt ned af årsmødet.

29. apr. 2018 - 17:54   02. maj. 2018 - 11:47

Ø-Årsmøde

ml@arbejderen.dk
Fakta om Enhedslisten
  • 9100 medlemmer fordelt på 100 afdelinger over hele landet
  • 14 medlemmer af Folketinget
  • 102 medlemmer af byråd i 69 kommuner
  • 13 medlemmer af regionsrådene – fire medlemmer i Region Hovedstaden, tre i Region Sjælland og to i hver af de øvrige tre regioner