16 Sep 2019  

KBH: Let skyet, 15 °C

Undskyld mig, men må kontanthjælps-modtagere i det hele taget være i Danmark?

Læserbrev

Undskyld mig, men må kontanthjælps-modtagere i det hele taget være i Danmark?

Du bliver mødt med mistro på jobcentret, og du må ikke flytte ind i billige lejligheder, hvor der er risiko for, at området bliver til ”ghettoområde”. Af Jesper Park van der Schaft, tidligere kontanthjælpsmodtager, nu på førtidspension, Aarhus.

Kontanthjælpsmodtagere jages og straffes fra alle sider. De jages for at komme i arbejde. For hvis de ikke kommer i arbejde, så kan de straffes med kontanthjælpsloftet.

På Psykiatrifondens hjemmeside den 17. maj kan vi blandt andet læse:

”Sygemeldte, der er tilknyttet jobcentret, oplever, at det belaster deres livskvalitet. 67,9 procent svarer i en ny undersøgelse, at jobcentret i høj grad eller i nogen grad belaster deres livskvalitet. Det fører til, at 23 procent har tanker om, at livet ikke er værd at leve.”

Derfor håber jeg, at alle politiske partier vil hjælpe og støtte kontanthjælpsmodtagere i stedet for at straffe dem.

Og det samme gælder kontanthjælpsmodtagere med psykiske og/eller fysiske lidelser, hvilket vi kan læse på TV2 Østjyllands hjemmeside den 19. november 2017. For som Irene Justenborg, en kontanthjælpsmodtager fra Galten, udtaler sig til TV2 Østjylland:

”Mistro er helt sikkert det, man bliver mødt med, når du kommer ind på jobcentret. Du kan stå med dine papirer fra lægen med, at du faktisk er syg og ikke kan arbejde, men den tror kommunen ikke på – de har deres helt egen måde at lave diagnoser på.”

Desværre har vi også læst på flere netaviser, at folk, som er ramt af kontanthjælpsloft, ikke har råd til mad, medicin eller ikke kan betale deres husleje. Her i foråret har vi læst om, at ”ghettoområderne” skal forandres, og der skal gives plads til familier med ordinære indkomster, mens folk på kontanthjælp, blandt andre, skal smides ud af deres billige lejligheder. Det kan vi blandt andet læse på JydskeVestkystens hjemmeside den 18. maj. For der står direkte:

”Hvis du modtager kontanthjælp, er det slut med at slå sig ned i boligblokkene på Stengårdsvej (i Esbjerg). Det er konsekvensen af en række restriktive ghettoudlejningsregler, der træder i kraft den 1. juli.”

De må heller ikke flytte ind i andre billige lejligheder, hvor der er risiko for, at området bliver til ”ghettoområde”.

Undskyld mig. Hvor skal de bo henne? Det er ligesom om, at de skal bo i faldefærdige huse ude på landet, hvor der ikke er offentlige trafikmuligheder. Derfor håber jeg, at alle politiske partier vil hjælpe og støtte kontanthjælpsmodtagere i stedet for at straffe dem og ikke bare love noget under valgkampen.

Derfor spørger jeg til sidst de ansvarlige, som åbenbart ser ned på kontanthjælpsmodtagere: Må kontanthjælpsmodtagere i det hele taget være her i landet?

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. maj. 2019 - 14:28   23. maj. 2019 - 14:22

Læserbrev

af Jesper Park van der Schaft, tidligere kontanthjælpsmodtager, nu på førtidspension, Aarhus
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 800 og 3000 tegn inklusive mellemrum.
  • Kronikker og kommentarer må maksimalt være på 5000 tegn inklusive mellemrum.
  • Sendes til debat@arbejderen.dk 
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker skribentens egen holdning – ikke Arbejderens.