29 Nov 2020  

KBH: Overskyet, 0 °C

Tyrkiet begår krigsforbrydelser

Læserbrev

Tyrkiet begår krigsforbrydelser

Vi kan ikke se stiltiende på, at flere civile kurdere mister livet, og samtidig kalde os for demokratiske verdensborgere, når der foregår folkedrab for øjnene af os, skriver FEY-KURD.

Den 25. juni 2020 har tyrkiske jagerfly udført endnu et bombeangreb i det sydlige Kurdistan (det nordlige Irak). Angrebet var rettet mod Kunamasi i Sharbajar-bydelen. Området er kendt som et sted, hvor familier samles og holder picnicudflugter.

Erdogans krigsforbrydelser skal stoppes nu!

Ifølge flere medier blev forældre, der legede med deres småbørn, ramt af de tyrkiske bomber. To meldes dræbt og otte sårede. Fire af de sårede er børn under 10 år og to kvinder. Fem af de sårede er fra samme familie.

Tyrkiet er enormt presset indenrigspolitisk, da økonomien i landet sejler, og utilfredsheden mod Erdogans regime vokser dag for dag. Som vi har set tidligere, så er det en klassisk afledningsmanøvre for et presset tyrkisk statsapparat at angribe kurderne for på den måde at fjerne fokus fra den demokratiske og økonomiske deroute, som Tyrkiet igen befinder sig i.

Ved at sende unge mænd i frontlinjen og modtage dem hjem i ligkasser eksekverer Erdogan rollen som den stolte landsfader, der hylder martyrerne. Dermed bruger embedsværket kurderne som syndebuk for at spille landsfaderrollen og fremstå stærke. Sandheden er dog, at Tyrkiet er kendt for at bruge dette beskidte spil til at fjerne opmærksomheden fra landets korrupte og antidemokratiske udvikling.

I dette modbydelige spil mister civile kurdere livet, og områder jævnes med jorden. Dette er dybt uacceptabelt.

Det er tydeligt, at den rungende tavshed fra FN, USA, EU og Europarådet (EC) omkring de tyrkisk bombeangreb den seneste periode i Maxmûr-flygtningelejren, Shengal (Sinjar), Kobane, Afrin og Shehba har givet den tyrkiske stat grønt lys til at indlede en større militær offensiv i det sydlige Kurdistan (det nordlige Irak).

Selvom luftrummet i denne region er under den irakiske regerings og USA's kontrol, får Tyrkiet lov til sende bomber hen over hovedet på de civile og dræbe civile kurdere i området. 

Vi som herboende kurdere kræver handling omgående fra de danske politikere. Vi er vidne til en etnisk udrensning mod kurderne, og vi beder om, at danske politikere arbejder for, at disse krigsforbrydelser får diplomatiske, økonomiske og juridiske konsekvenser for den tyrkiske regering.

Vi kan ikke se stiltiende på, at flere civile kurdere mister livet, og samtidig kalde os for demokratiske verdensborgere, når der foregår folkedrab for øjnene af os. Det internationale samfund, herunder politikere i særdeleshed, bærer et ansvar for at stoppe disse forbrydelser mod civile kurdere. Erdogans krigsforbrydelser skal stoppes nu!

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


01. jul. 2020 - 09:40   02. jul. 2020 - 10:50

Læserbrev

af FEY-KURD (Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark)
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).