14 Aug 2018  

KBH: Spredte skyer, 18 °C

Til Folketinget: Støt forbud mod kernevåben

Til Folketinget: Støt forbud mod kernevåben

Der er brug for, at Folketingets medlemmer støtter FN's krav om forbud mod atomvåben, især på grund af Israels aggressive optræden over for Palæstina.

Palæstinensiske demonstranter overfor israelske soldater under en demonstration i Hebrons gamle bydel den 3. september.
FOTO: Mussa Issa Qawasma/Reuters/Scanpix
1 af 1

Til vores folkevalgte politikere
Vores gruppe Human Rights March – Kvinder i Dialog har i mange år arbejdet aktivt for menneskerettigheder i Israel og Palæstina. Med stigende bekymring har vi fulgt med i: 

  • Israels aggressive bosætterpolitik og dets fordrivelse af hundredetusinde palæstinensere siden 1948 og annektering af Østjerusalem og de syriske Golanhøjder, 
  • Israels krige, herunder anvendelse af forbudte våbentyper, blandt andet i tre krige mod Gaza og flere krige mod Libanon, 
  • Israels manglende ønske om at indgå i forhandlingsløsninger med sine nabolande, som kunne skaffe landet territorial sikkerhed.

Det er vores opfattelse, at Israel ikke er tilgængelig for forslag, som fremmer humanitet og afspænding. Ikke mindst på baggrund af de uforsonlige politiske kræfter, som vinder frem i landet, mener vi, at Israels atomvåben udgør en konstant fare for, at atomvåben vil kunne blive anvendt mod lande, som Israel anser for fjender. 

Med et verdensomspændende forbud mod atomvåben, et forbud som forbyder udvikling, afprøvning, produktion, lagring, overførsel, brug eller trussel om brug af atomvåben, vil verdenssamfundet kunne lægge pres på Israel for, at det destruerer sine atomvåben.

Også derfor bør Danmark gå aktivt ind i arbejdet for et totalt forbud mod atomvåben og underskrive FN-traktaten herom inden 20. september.

Vi beder dig om aktivt at arbejde herfor.
 

12. sep. 2017 - 08:08   12. sep. 2017 - 08:10

Åbent brev

af Bodil Heinø og Anita Petersen på vegne af Human Rights March, Kvinder i dialog og Palæstina-Israel-Danmark