19 Sep 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 7 °C

Tag hadforbrydelser seriøst – fordøm racistisk motiveret vold

Udtalelse

Tag hadforbrydelser seriøst – fordøm racistisk motiveret vold

Vi er forfærdede over at høre om mordet, der fandt sted på Bornholm, og vil opfordre politi, juridiske myndigheder og regeringen til at tage den racistiske motivation bag dette overfald seriøst, skriver Black Lives Matter Danmark.

Mordet på den 28-årige afro-danske mand på Bornholm, Danmark, blev rapporteret tirsdag den 24. juni. Ifølge den meget begrænsede mediedækning af denne tragiske hændelse blev offeret slået med flasker, tæsket og stukket med kniv. Ydermere pressede gerningsmændene deres knæ mod offerets hals.

Black Lives Matter Danmark sender deres inderligste medfølelse og tanker til ofrets familie og nære.

Den sidste handling er i pressen blevet set som en mulig direkte reference til amerikanske politifolks nylige mord på George Floyd. Denne voldelige hændelse startede en bølge af demonstrationer over hele verden i anerkendelse af, at der forekommer racediskrimination og racerelateret mishandling i forskellige former på globalt plan.

Black Lives Matter Denmark har stået i spidsen for at understrege nødvendigheden af at sætte fokus på racisme overalt, også i Danmark.

Vi er forfærdede over at høre om mordet, der fandt sted på Bornholm, og vil opfordre politi, juridiske myndigheder og regeringen til at tage den racistiske motivation bag dette overfald seriøst.

Ifølge rapporter har gerningsmændene demonstreret deres holdninger vedrørende den antiracistiske bevægelse og etnisk minoriteter i Danmark offentligt ved at bære “White Lives Matter”-trøjer og prise den højreorienterede politiker Rasmus Paludan.

Black Lives Matter Danmark sender deres inderligste medfølelse og tanker til ofrets familie og nære. Vi sætter vores lid til, at Retten på Bornholm gør et grundigt stykke arbejde med at afdække detaljerne af mordet og gøre det tilgængeligt for offentligheden.

Vi inviterer regeringen til at tage hadforbrydelser som denne seriøst, at tage grundlovens lighedsprincipper alvorligt og tale offentligt om fordømmelse af al racistisk motiveret vold, mishandling og diskrimination.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


26. jun. 2020 - 14:11   26. jun. 2020 - 14:18

Udtalelse

fra Black Lives Matter Danmark
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).