28 May 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 16 °C

Stram Kurs Rigskongres på Christiansborg – ikke i vores navn!

Udtalelse

Stram Kurs Rigskongres på Christiansborg – ikke i vores navn!

Vi opfordrer alle i Folketinget til at tage afstand fra Stram Kurs og den frygt og splittelse, partiet er med til at skabe, udtaler Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination. Demo lørdag klokken 11.

Mange opfatter Stram Kurs og især Rasmus Paludan som latterlige fænomener, som bør ignoreres. Sådan var det måske i starten, men den tid er forbi:

Hvis man udsætter Stram Kurs' program og Rasmus Paludans udtalelser for “jødetesten”, så står det klart, at deres holdninger ikke bør have en offentlig platform.

Stram Kurs spreder had mod etniske minoriteter, specielt muslimer, gør dem til syndebukke, kræver, de bliver sendt i lejre og deporteret. Konsekvensen af dette er etnisk udrensning.

Sig fra

Vi udfordrer ikke menneskers ret til at tænke frit og ytre politiske holdninger, men vi trækker en streg over for trusler og hetz mod etniske, religiøse eller kulturelle mindretal. Vi står fast på vores demokratiske ret til at demonstrere og protestere mod den hadefulde diskurs hos Stram Kurs.

Vi opfordrer alle i Folketinget til at tage afstand fra Stram Kurs og den frygt og splittelse, partiet er med til at skabe i vores samfund. Vi opfordrer alle i Folketinget til at udtrykke respekt for de etniske minoriteter og deres rettigheder som ligeværdige borgere.

Naziadfærd uden hagekors

Den 9. november forsøgte de at sabotere krystalnatsarrangementet i København ved at overdøve krystalnatsvidnet Hannah Skops tale. Det er naziadfærd uden hagekors og skrårem, og det er misbrug af ytringsfriheden. Hvis man udsætter Stram Kurs' program og Rasmus Paludans udtalelser for “jødetesten”, så står det klart, at deres holdninger ikke bør have en offentlig platform.

Stram Kurs er med i de internationale netværk på den yderste højrefløj, som rummer antisemitter, islamofober, white-supremacy-folk og fascister. Rasmus Paludan talte i Oslo for nylig under kommunalvalgkampen og var blandt talerne på den internationale højreradikale konference Scandza-Forum forleden i København.

>> Demonstration på lørdag

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


21. nov. 2019 - 09:45   21. nov. 2019 - 10:05

Udtalelse

fra Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).