05 Apr 2020  

KBH: Skyfrit, 7 °C

Stort nej til højere pensionsalder!

Udtalelse

Stort nej til højere pensionsalder!

Bak op om Kampagnen Stop68 – skriv under på borgerforslag, opfordrer Murersvendenes Brancheklub i Nordjylland.

FOTO: PN
1 af 1

Kampagnen Stop68 er i fuld gang, og den er på ingen måde ligegyldig. Det er en protest mod politikernes beslutning om at hæve pensionsalderen.

Vi nægter at arbejde fra vugge til grav, og vi ønsker en anstændig alderdom, hvor vi kan være sammen med vores børnebørn og familie.

I oktober planlægger de folkevalgte at hæve vores pensionsalder til 69 år for derefter at øge den gradvis, til den kommer op på 72 år. Ja hvem ved, måske endnu højere. Det er konsekvensen af det såkaldte velfærdsforlig fra 2006 og tilbagetrækningsreformen fra 2011, som flertallet i Folketinget har besluttet.

Murersvendenes Brancheklub er klar i mælet og klar til kamp: Vi vil ikke finde os i, at der skal drives rovdrift på vores hårdtarbejdende kollegaer. Alle skavankerne og skaderne begynder som regel at komme snigende i 35-40-års-alderen og topper, når vi er 62 år. Allerede nu har vi ældre kollegaer, der fylder sig med smertestillende medicin på grund af ryg-, knæ- og skuldersmerter for at klare sig igennem en arbejdsdag. Når de så har været igennem mange år med smerter, kan de langt om længe trække sig tilbage og fortsætte et velfortjent seniorliv efter mange år på arbejdsmarkedet.

Arbejdslivet er dejligt, og dem, der ønsker og kan arbejde, til de er 72 år, skal have muligheden for det. Men vores nedslidte kollegaer skal absolut også have muligheden til at trække sig tilbage, uden at de skal være plaget af smerter, fra de står op om morgenen, til de går i seng. Sagen er klar: Vi nægter at arbejde fra vugge til grav, og vi ønsker en anstændig alderdom, hvor vi kan være sammen med vores børnebørn og familie.

Den gennemsnitlige levealder stiger. Det kan vi ikke argumentere imod, men det er på ingen måde acceptabelt, at alt for mange indenfor rigtig mange fag – blandt andet murerfaget – er slidt op eller døde, allerede inden de når pensionsalderen. Som det ser ud lige nu, når hver fjerde murer aldrig at få glæde af pensionen og seniorlivet, så hvad er meningen med at hæve pensionsalderen til et efter vores mening fuldstændig uværdigt niveau?

Vi skal og må som det første have stoppet den fortsatte stigning i vores pensionsalder. Murersvendenes Brancheklub Nordjylland mener, at den politisk bestemte pensionsalder på 68 år i forvejen er langt over, hvad vi mener er værdigt, og vi ser den absolut gerne sænket betydeligt. Vi kræver retten til et værdigt liv, også efter arbejdslivet.

Kære folkevalgte i den røde regering og støttepartier: Ved folketingsvalget i 2019 blev I valgt ind på stemmer fra hårdtarbejdende arbejdere, blandt andet ud fra ønsket om, at I ville sætte en stopper for den stigende pensionsalder. Derfor: Lad være med at hoppe på de borgerlige og liberales ønsker om at forringe vores seniorliv!

Gå med murerne i kampen for et anstændigt liv efter arbejdslivet! Stop stigningen af pensionsalderen ved at hjælpe os med at nå de 50.000 underskrifter på Borgerforslag.

Henrik Sachse, bestyrelsesmedlem, Murersvendenes Brancheklub, Nordjylland.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


24. feb. 2020 - 11:44   24. feb. 2020 - 12:32

Udtalelse

fra Murersvendenes Brancheklub, Nordjylland
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).