02 Jun 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 16 °C

STOP normaliseringen af den yderste højrefløj og fascismen

Åbent brev

STOP normaliseringen af den yderste højrefløj og fascismen

Stram Kurs holder Rigskongres på Hotel Milling Park i Middelfart 19. oktober. Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination opfordrer til at protestere og afsløre dem.

Demonstration i Oslo i september.
1 af 1

Stram Kurs holder Rigskongres på Hotel Milling Park i Middelfart 19. oktober.

Mange opfatter Stram Kurs og især Rasmus Paludan som latterlige fænomener, som bør ignoreres.

Kald dem nazister uden hagekors og skrårem.

Sådan var det måske i starten, men sådan er det ikke længere:

Stram Kurs spreder had mod etniske minoriteter, gør dem til syndebukke, kræver de bliver sendt i lejre og deporteret. Det er nazi-tale uden hagekors og skrårem og misbrug af ytringsfriheden.

Stram Kurs fik 1,7 procent af stemmerne, mere end 60.000 mennesker har stemt på dem. De kom ikke i Folketinget, men modtager hvert år mere end 2 millioner i partistøtte. Derfor kan de blandt andet holde deres “Rigskongres” på Hotel Milling Park i Middelfart, som koster fra 1595 kroner per person.

Stram Kurs er med i det internationale netværk på den yderste højrefløj, som rummer antisemitter, islamofober, white-supremacy folk og fascister. Rasmus Paludan talte i Oslo for nylig under kommunalvalgkampen og var blandt talerne på den internationale højreradikale konference Scandza-Forum i lørdags i København.

Alle kan gøre noget for at stoppe normaliseringen af den yderste højrefløj.

Protestér, aktionér og afslør dem.

Kald dem nazister uden hagekors og skrårem. Læs blandt andet researchkollektivet Redox

Brug ytringsfriheden til at overdøve hadet.

Som folk omkring et “Black & White unite & fight”-banner gjorde 1. maj i Fælledparken. Eller som 300 nordmænd gjorde i Oslo i september, hvor Rasmus Paludan talte. Alle skal kunne være på gaden og i det offentlige rum uden at blive lagt for had.

Skab sammenhold og solidaritet.

Som skete på initiativ af den lokale moske i Skive, da Stram Kurs forsøgte at provokere med koranafbrænding mv i april i år. De inviterede på pizza og sodavand og folk havde en fest, mens Paludan stod og brændte sin koran af uden megen opmærksomhed. I august inviterede Uzma Ahmad og hendes veninder til Fredsdemo for kærlighed på Blågårds Plads, mens Paludan drev omkring i gaderne uden af få opmærksomhed.

I er ikke velkomne her.

Det var, hvad Langelandsfestivalens ledelse sagde til Stram Kurs i sommer, da den nægtede dem at købe billet til festivalen. Det ville KFUM og KFUK på Amager også have sagt til repræsentanter for Scanza-Forum, hvis de havde fortalt sandheden om, hvem de var. I stedet udgav de sig for at være en international tolkeforening. Det burde Hotel Milling Park i Middelfart også have gjort, da Stram Kurs bookede sig ind hos dem i fuld åbenhed. Det har Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination uden held opfordret dem til.

Faglige møder for “liv ære og velfærd”.

De etniske minoriteter er en del af samfundet, og vi er kollegaer på arbejdspladsen. Mange faglige organisationer gør en stor indsats for at invitere og organisere de etniske minoriteter med ind i det faglige fællesskab og sikre lige rettigheder og muligheder for alle.

Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination opfordrer de faglige organisationer til at være opmærksomme på de angreb, som rettes mod minoritetsmedlemmernes “liv ære og velfærd”, som normaliseringen af den yderste højrefløj og Stram Kurs er et udtryk for.

Og vi opfordrer personalet på Hotel Milling Park i Middelfart til at holde et fagligt møde i forbindelse med Stram Kurs' ophold den 19. oktober.

Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination består af en række lokalgrupper og netværk i Danmark.

Kontakt os:

Steen D. Hartmann fra “Stop Diskrimination” – 22559293

Lene Junker fra “Racismefri By – Odense for Mangfoldighed” – 23230722

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


18. okt. 2019 - 09:08   18. okt. 2019 - 09:41

Åbent brev

fra Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).