11 Apr 2021  

KBH: Overskyet, let støvregn, 3 °C

Støtteerklæring til syriske flygtninge

Skriv under på åbent brev

Støtteerklæring til syriske flygtninge

Flere hundrede organisationer og enkeltpersoner bakker op om denne støtteerklæring. Indtil 15. marts kan du også skrive under.

Det har nu i månedsvis været en realitet, at Danmark fratager syriske flygtninge deres opholdsgrundlag eller nægter at forlænge det. Noget der har skabt en rædsel blandt både voksne og børn, som ikke er til at bære, men som er let at forstå, når man ser på, hvad der sker med de, der vender tilbage. De advokater og aktivister og frivillige, der forsøger at hjælpe, er reelt ude på, hvad der føles som, bundløst vand: Vi kan reelt ikke følge med.

Det åbne brev til Folketinget, som også du kan skrive under på, lyder:

"Vi har med undren været vidner til, at regeringens politik er at fratage syrere deres opholdsgrundlag.

På den ene side forsikrer Mette Frederiksen, at Danmark ikke samarbejder med Assad og derfor ikke tvangsdeporterer de syrere, der mister opholdsgrundlaget, på den anden side kan de så vælge mellem frivilligt at rejse tilbage til borgerkrigen og Assad eller at nægte og derfor bo på ubestemt tid i et udrejsecenter uden ret til uddannelse, danskundervisning eller arbejde. Uden indtægt og uden retten til at vælge noget så simpelt som hvad og hvornår de spiser.

Danmark har indført denne politik i strid med anbefalingerne fra mange, bl.a. UNHCR, Amnesty, Dansk Flygtningehjælp, Læger uden Grænser, Human Rights Watch. Danmark går enegang med den politik.

Undertegnede tager på det kraftigste afstand fra dette og opfordrer til et øjeblikkeligt stop for opholdsinddragelser for syriske flygtninge, ligesom vi opfordrer til, at de, der allerede har mistet deres asyl, får det tilbage."

De bedste hilsner, Anemone Samy

I er alle meget, meget velkomne til at dele dette i jeres netværk og familier. Er man medlem af en forening/bestyrelse/organisation, så prøv om I kan få dem med! En særlig opfordring skal lyde til mændene: Af en eller anden grund er der en klar overvægt af kvindelige underskrivere. Jeg håber på en bedre balance.

Man kan tilkendegive støtte indtil den 15. marts på: anemonesamy@gmail.com

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


05. mar. 2021 - 12:59   05. mar. 2021 - 13:23

skriv under på åbent brev

af Anemone Samy
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).