26 Oct 2020  

KBH: Spredte skyer, 10 °C

SF svigter børn og ældre

Læserbrev

SF svigter børn og ældre

SF er det afgørende mandat, der sikrer, at der er flertal for nedskæringerne, påpeger Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten i Randers.

Selv om Randers Kommune på grund af udligningsreformen hvert år får cirka 136 millioner kroner mere at gøre godt med, er Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Konservative og SF gået sammen om et budget, der fører til forringelser og nedskæringer på kernevelfærden.

Under forhandlingerne blev en gruppe på 15 mandater enige om et budget, der ville give langt flere penge til kernevelfærden. Vi forsøgte at få fat på SF.

De sidste mange år har nedskæringspolitikerne dækket sig ind under, at der ikke lå mange kroner kommunekassen. De har forsvaret nedskæringerne med, at alting ville blive bedre, når først der kom en udligningsreform. Nu har vi så fået en udligningsreform, der giver flere penge, end nogen havde turdet drømme om. Alligevel må børn, ældre, mennesker med handicap og udsatte igen finde sig i nedskæringer og forringelser.

SF er det afgørende mandat, der sikrer, at der er flertal for nedskæringerne. Under forhandlingerne blev en gruppe på 15 mandater (Beboerlisten, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Velfærdslisten) enige om et budget, der ville give langt flere penge til kernevelfærden. Vi forsøgte at få fat på SF. Vi var sikre på, at SF ville være med, hvis de så, hvor godt forslaget var.

SF afviste imidlertid at se forslaget. Det virkede, som om det var vigtigere for SF at gøre Torben Hansen glad end at sikre ordentlige forhold for børn og ældre. 

Det er især kommunens børn og ældre, der taber på det snævre budgetforlig. De udsættes igen for nedskæringer og forringelser. Det forslag, som vi forsøgte at få SF til at bakke op om, indeholdt intet mindre end 40 millioner kroner til flere pædagoger og medhjælpere i børnehaver og vuggestuer. Det havde formentlig gjort det muligt at indføre minimumsnormeringer, der svarer til dem, Børne- og Ungepædagogernes Landsforbund (BUPL) anbefaler.

Forslaget indeholdt et betydeligt løft af ældreområdet. Det fravalgte SF til fordel for en aftale, der samlet set skærer ned på kommunens ældre, psykisk sårbare og mennesker med handicap. Det er rystende set i lyset af det omsorgssvigt, der blev dokumenteret i TV2’s dokumentar.

Jeg håber, at SF kommer til fornuft. Døren står åben, hvis SF ønsker at indgå i realitetsforhandlinger om en genåbning af budgettet.

Det er slemt at løbe fra en aftale. Men det er endnu værre, hvis SF svigter sine vælgere – og vigtigere: kommunens børn og ældre – ved at løbe fra den politik og de værdier, som partiet gik til valg på.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


16. okt. 2020 - 12:40   16. okt. 2020 - 12:53

Læserbrev

af Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten