05 Apr 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 4 °C

Puk Damsgårds krig mod Syrien

Læserbrev

Puk Damsgårds krig mod Syrien

Syriens hær kæmper i disse dage en afgørende befrielseskamp i Idlib. Herom er de toneangivende medier med DR's korrespondent Puk Damsgård i spidsen tavs, skriver Frank Johannesen.

Hvilket suverænt og selvstændigt land kan acceptere, at en del af landet er besat af terrorgrupper som al-Qaeda og tilsvarende jihadister? Det mener NATO, EU samt oliediktaturerne i Golfen, at Syriens retmæssige Assad-regering skal.

Vestens krig mod Syrien er tabt. Hjælpen til terroristerne må stoppes, og besættelsestropperne fra Tyrkiet, USA og andre lande bør straks trækkes hjem. Så kan syrerne få fred, og flygtningene kan vende hjem.

For hensigten er et USA-ledet regimeskifte, også selv om det bliver islamistisk, i en geopolitisk kamp mod Rusland, Iran og Kina. Terroristerne, som demagogisk kaldes “oprørere”, forsynes derfor med de mest moderne våben, herunder missiler, droner og kampvogne.

Syriens hær kæmper i disse dage en afgørende befrielseskamp i landets sidste “oprørskontrollerede” region Idlib ved grænsen til Tyrkiet, der truer med en militær invasion, hvis ikke Syrien stopper offensiven.

Blandt andet er oplandet til millionbyen Aleppo befriet efter 9 års besættelse, så byen ikke længere kan rammes af terroristernes missiler og morterer, hvilket har fået indbyggere ud i gaderne i en ekstatisk glædesrus.

Herom er de toneangivende medier med DR's korrespondent Puk Damsgård i spidsen tavs. Hun gør i stedet Syrien og Rusland ansvarlig for flygtningesituationen i Idlib og fortier Vestens ansvar.

For USA og Tyrkiet pumper våben ind til terroristerne, som med tvang tilbageholder civilbefolkningen i kampzonerne som et menneskeligt skjold, som hindrer evakuering via humanitære korridorer oprettet af den syriske hær.

Vestens krig mod Syrien er tabt. Hjælpen til terroristerne må stoppes, og besættelsestropperne fra Tyrkiet, USA og andre lande bør straks trækkes hjem. Så kan syrerne få fred, og flygtningene kan vende hjem.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. feb. 2020 - 13:34   20. feb. 2020 - 13:51

Læserbrev

af Frank Johannesen, København
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).