28 May 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 13 °C

På katastrofekurs mod et kæmpe svigt

Læserbrev

På katastrofekurs mod et kæmpe svigt

Politikerne kan hurtigt blive enige om, at børnene er vores fremtid, men ingen gør noget. Imens bliver hele liv ødelagt i det nuværende skolesystem. Skal vi undgå katastrofen, skal den kommende statsminister og regering have en redningsplan klar – hurtigt, skriver specialskoleleder Ingvald á Kamarinum.

Om alt går vel, har vi snart en ny regering. Står målingerne til troende, hedder Danmarks kommende statsminister Mette Frederiksen. Sidst Socialdemokratiet stod ved roret, blev der blandt andet indført en skolereform og et inklusionsprincip som en dårligt kamufleret spareøvelse, der lige siden har kostet dyrt – både økonomisk og menneskeligt.

Syge børn koster samfundet mange penge, og det bliver kun endnu dyrere, når der ikke bliver taget hånd om børnene af specialiserede lærere og behandlere.

Antallet af psykiske diagnoser er støt stigende blandt de helt unge. Flere og flere børn med autisme ender med skolevægring og udvikler angst, ligesom andre børn med særlige behov ikke kan holde ud at gå i den folkeskole, som ikke kan rumme dem, og hvor lærerne hverken har den fornødne viden eller ressourcerne til at hjælpe dem.

Syge børn koster samfundet mange penge, og det bliver kun endnu dyrere, når der ikke bliver taget hånd om børnene af specialiserede lærere og behandlere. For så er vejen ud på arbejdsmarkedet virkelig lang.

Mette Frederiksen udnævnte sidste år sig selv til børnenes statsminister. Det er en flot titel, men har Frederiksen overhovedet de ambitioner og den vilje til handling, som titlen påkræver? Det synes jeg stadig, vi mangler at få bekræftet. Generelt har børnenes trivsel fyldt meget lidt i valgkampen, selv om situationen er dybt alvorlig – jeg mener, vi er på katastrofekurs.

Politikerne kan hurtigt blive enige om, at børnene er vores fremtid, men ingen gør noget. Imens bliver hele liv ødelagt i det nuværende skolesystem. Skal vi undgå katastrofen, skal den kommende statsminister og regering have en redningsplan klar – hurtigt. Det burde ikke være et spørgsmål om politisk overbevisning, men i stedet handle om at opnå det bedste resultat for de børn, som ingen stemme har.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


06. jun. 2019 - 11:24   06. jun. 2019 - 11:38

Læserbrev

af Ingvald á Kamarinum, specialskoleleder, Fjordskolen, Holbæk
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).