20 Sep 2020  

KBH: Spredte skyer, dis, 13 °C

Overenskomst ikke for alle

Læserbrev

Overenskomst ikke for alle

Mange er ikke dækket af en overenskomst, gør Peer Pedersen opmærksom på. “FH, tidligere LO-forbundene, klager ofte over, at de mister medlemmer, hvilket måske er forståeligt, hvis de ikke har en personlig kontakt ...”

Meget store dele af det danske arbejdsmarked er ikke dækket af en overenskomst, hvilket vil betyde, at den nye overenskomst, hvis den bliver vedtaget, generelt ikke vil sikre, at medarbejderne på disse virksomheder automatisk vil få glæde af disse ellers gode aftaler.

På de mindre arbejdspladser er der ikke valgt en fællestillidsmand, her er det afdelingen, forbundet, der er den direkte repræsentant over for medlemmet.

Medlemmer af FH, tidligere LO-forbundene, der arbejder på en uorganiseret arbejdsplads, har brug for, at deres fagforbund kontakter dem med henblik på at kontakte arbejdsgiveren for mindst at få en ansættelseskontrakt, der ud over de generelle regler opfylder den nye overenskomst.

På de mindre arbejdspladser er der ikke valgt en fællestillidsmand, her er det afdelingen, forbundet, der er den direkte repræsentant over for medlemmet, hvorfor de derfor bør være direkte i kontakt med deres medlemmer i sådanne virksomheder.

FH, tidligere LO-forbundene, klager ofte over, at de mister medlemmer, hvilket måske er forståeligt, hvis de ikke har en personlig kontakt til det forbund, de bliver afkrævet et ret stort kontingent fra.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. feb. 2020 - 09:46   11. feb. 2020 - 10:03

Læserbrev

af Peer Pedersen, Frederiksværk
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).