21 Feb 2020  

KBH: Spredte skyer, 4 °C

Også i dag har USA blod på sit flag

Tale

Også i dag har USA blod på sit flag

Tale ved Yankee Go Home-demonstration mandag den 2. september 2019 ved USA's ambassade og på Christiansborg Slotsplads ved Irene Clausen, Boykot Israel Kampagnen.

Boykot Israel var med i demoen, som her er nået til Kongens Nytorv.
FOTO: Morten Larsen
1 af 1

Efter Solvognens berømte Rebild-aktion i 1976 sang Jomfru Ane Band blandt andet:

USA har stået bag Israels etniske udrensning af palæstinenserne – gennem mere end 70 år.

“USA havde fødselsdag den dag – USA har blod på sit flag. Vi sku’ hilse jer fra nogle, de ku’ ikke komme selv – indianere og Vietcong og de andre, I slog ihjel.”

Også i dag har USA blod på sit flag.

I Mellemøsten støtter USA-imperialismen nogle af de mest brutale regimer: Saudi-Arabien, Egypten og ikke mindst apartheidstaten Israel.

USA stod bag dannelsen af staten Israel på palæstinensisk jord i 1948 og har siden stået last og brast med besættelsesmagten. USA har stået bag Israels etniske udrensning af palæstinenserne – gennem mere end 70 år. Et nutidigt eksempel er Israels mange massakrer i Gaza. I 2014 dræbte israelsk militær mere end 2000 palæstinensere, blandt dem 551 børn.

USA støtter Israels bygning af ulovlige bosættelser – som led i zionismens mål om mest muligt palæstinensisk jord og færrest muligt palæstinensere. Trump vil gøre Jerusalem til Israels hovedstad. I Jerusalem bliver palæstinensere smidt ud af deres huse midt om natten, og få timer efter flytter jødiske bosættere ind ... Men Jerusalem er palæstinensernes evige hovedstad.

USA har udarbejdet terrorlisten og sat de stærkeste palæstinensiske modstandsgrupper på terrorlisterne. Men det er USA og Israel, som er de virkelige terrorister – ikke palæstinenserne. De er frihedskæmpere. Frihedskamp er ikke terrorisme.

Boykot Israel går ind for en generel boykot af Israel. Vi opfordrer kunder i supermarkeder til at boykotte alle israelske varer. Vi laver boykotdemonstrationer, hvis israelske sportshold spiller kampe i Danmark. Vi arbejder sammen med den internationale Boykot Israel kampagne BDS (boykot, de-investering og sanktioner), som vokser sig stærkere dag for dag.

Israel betragter BDS som en strategisk trussel og har indledt krig mod bevægelsen. Præsident Trump deltager aktivt i krigen mod BDS. Han har angrebet fire kongresmedlemmer, som støtter boykotten af Israel. Flere stater i USA har vedtaget love, som kriminaliserer personer og foreninger, der støtter BDS.

Trods israelsk besættelse og apartheid – trods daglig chikane og tortur, fængsling og mord – fortsætter palæstinenserne kampen for et frit Palæstina. Og de vil sejre. Hvornår det sker, vil blandt andet afhænge af os – verdens befolkninger. Gå med i Palæstina-solidaritetsarbejdet!

Boykot Israel – Frit Palæstina! Bekæmp imperialismen og zionismen! From the River to the Sea – Palestine shall be free.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


03. sep. 2019 - 13:04   03. sep. 2019 - 13:24

Tale

af Irene Clausen, Boykot Israel Kampagnen
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk.