13 Jul 2020  

KBH: Overskyet, 14 °C

Nogle politikere får for mange chancer

Læserbrev

Nogle politikere får for mange chancer

Ingvald á Kamarinum mener, at nogle politikere har alle muligheder, men ingen handler.

FOTO: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
1 af 1

“Jeg har truffet et valg. Jeg vil altid stå på børnenes side,” sagde statsminister Mette Frederiksen i sin nytårstale den 1. januar 2020 og proklamerede derefter, at vi må lægge berøringsangsten væk og træde i karakter som samfund. “Blandt andet” – sagde hun – “ved at give flere udsatte børn et nyt hjem hurtigere.”

Siden indførelsen af skolereformen er antallet af børn med diagnoser steget 70 procent i regionerne.

At fjerne børn er ikke entydigt at stå på deres side. Jeg ved det, fordi jeg selv – inden jeg fyldte 12 år – oplevede at blive fjernet seks gange. Det gjorde ikke livet lettere for mig, på samme måde som jeg i dag ser børn blive fjernet fra deres forældre, uden de nødvendigvis får det bedre.

Men statsministeren har ret; vi må træde i karakter som samfund. I stedet for at rive børn op med rode, mener jeg dog, at vi i langt højere grad bør se på den dybereliggende årsag til, at så mange børn mistrives i så høj en grad, at de ikke fungerer i deres eget hjem eller en almindelig hverdag.

Siden indførelsen af skolereformen er antallet af børn med diagnoser steget 70 procent i regionerne. Det gælder især autisme og en helt ny diagnose kaldet skolevægring. Forældre fortæller, hvordan de kun kan se magtesløst til, mens deres børn får det værre og værre, fordi de ikke får den rette behandling.

Det ødelægger børnene, splitter deres familier og fører i mange tilfælde til uhensigtsmæssige reaktioner. Bliver konsekvensen af disse reaktioner, at man fjerner børnene, fejler politikerne igen deres ansvar. Mette Frederiksen taler om, at nogle forældre får for mange chancer. Jeg mener derimod, at nogle politikere får for mange chancer – de har alle muligheder, men ingen handler.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. jan. 2020 - 11:35   17. jan. 2020 - 16:29

Læserbrev

af Ingvald á Kamarinum, specialskoleleder, Fjordskolen, Holbæk
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).