16 Jul 2020  

KBH: Spredte skyer, 17 °C

Mette Frederiksen puster til islamofobien

Åbent brev

Mette Frederiksen puster til islamofobien

Mette Frederiksen puster til islamofobien med sine ukorrekte påstande om antisemitisme og indvandrermiljøer, skriver Randers mod Racisme.

Statsminister Mette Frederiksen har i en udtalelse til Politiken sammenkædet antisemitisme i Danmark med indvandringen og dele af venstrefløjen.

Det er meget langt fra den sandhed, vi har oplevet her i Randers. Vi har gennem det sidste års tid været udsat for rigtig mange racistiske angreb.

Når hun sammenkæder antisemitisme med indvandring, er hun med til at understøtte de racistiske stemmer rettet mod indvandrere.

I maj blev en legemsstor dukke hængt på busterminalen med en tekst, hvorpå der stod:

"Jeg kom til Danmark for at begå overfaldsvoldtægt på hvide kvinder, nu hænger jeg her som fortjent. Stop masseindvandring".

Bannere med "Længe leve Nazismen" samt klistermærker med nazistisk propaganda blev sat op på gaderne.

Tirsdalens Skole blev "overfaldet" af megafonråbende nazister, så politiet måtte tilkaldes. – Og på selve Krystalnatten blev jødiske gravsteder overmalet. Alle disse angreb har den nynazistiske og indvandrerfjendske organisation Nordfront taget æren for.

Lørdagen efter gravskændingerne samledes 4-500 mennesker, heriblandt mange indvandrere og muslimer, for sammen med borgmester Torben Hansen (S) at vise deres afsky for disse racistiske handlinger. Borgmesteren gav udtryk for, at racisme, uanset om den rettede sig mod jøder eller muslimer, ikke hører hjemme i vores by.

Mette Frederiksen puster til islamofobien med sine ukorrekte påstande om antisemitisme og indvandrermiljøer.

Når hun sammenkæder antisemitisme med indvandring, er hun med til at understøtte de racistiske stemmer rettet mod indvandrere. Hun kommer dermed til at støtte andre indvandrerfjendske organisationer som for eksempel Nordfront, der er klart antisemitisk.

Når hun retter skytset mod venstrefløjen, ser hun helt bort fra, at det især er venstrefløjen, der via sit antiracistiske arbejde prøver at beskytte både jøder, muslimer og andre religiøse og etniske minoriteter mod diskrimination.

I Randers mod Racisme organiserede vi først demonstration på Krystalnatten for at mindes og fordømme antisemitismen.

Ugen efter organiserede vi endnu en demonstration for at fordømme overmalingen af de jødiske gravsteder her i byen.

En væsentlig del af de aktive medlemmer af Randers mod Racisme er enten muslimer og/eller fra venstrefløjen. Uden venstrefløjen og muslimerne ville der ikke have været nogen protester imod antisemitismen i Randers.

Hvis Mette Frederiksen mener, at venstrefløjen er antisemitisk på grund af modstanden mod staten Israels behandling af palæstinenserne, er det politisk rystende. Vi kan oplyse hende om, at der findes flere jødiske organisationer, som arbejder for at ændre den politik, som staten Israel fører i modstrid med FN's resolutioner.

Så kære Mette Frederiksen, vi forventer faktisk, at når du har læst ovenstående, vil du komme med en beklagelse over de urigtige beskyldninger, du har rettet mod Danmarks indvandrere og venstreorienterede.

Med venlig hilsen, Jakob Lausch Krogh, Lisbeth Sand, Lise Baastrup, medlemmer af Randers mod Racisme og Enhedslisten.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


22. jan. 2020 - 16:33   22. jan. 2020 - 16:52

Åbent brev

fra Jakob Lausch Krogh, Lisbeth Sand, Lise Baastrup, medlemmer af Randers mod Racisme og Enhedslisten
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).