24 Jul 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 18 °C

Metalformandens mystiske blindhed

Metalformandens mystiske blindhed

Mens vi i 3F kæmper for anstændige forhold for lavtlønnede og hårdtarbejdende danskere, vælger Claus Jensen at advare om, at debatten om ulighed i Danmark er "hysterisk".

Åbent brev til Metals formand.

Det er velkendt, at svejselys kan give øjenskade. Men det plejer ikke at ske en menneskealder efter, at man sidst har haft et svejseapparat mellem hænderne… Derfor må vi formode, at det snarere er privilegieblindhed end svejseflammer, der har ramt øjnene på Dansk Metals formand Claus Jensen.

Vi undrer os over, hvordan formanden for ét af landets mest magtfulde forbund kan melde så himmelråbende dumt ud.

Mens vi i 3F kæmper for anstændige forhold for lavtlønnede og hårdtarbejdende danskere, vælger Claus Jensen at advare om, at debatten om ulighed i Danmark er "hysterisk". For godt nok har vi ulighed, men vi har hverken "working poor" eller danskere, der ikke kan leve af ét job, lyder nogle af påstandene.

Vi ved ikke, hvilken virkelighed Claus Jensen lever i. Men vi ved, at den er milevidt fra den virkelighed, rigtig mange 3F’ere kender.

Uligheden er stigende, social dumping finder sted hver dag, og i mange brancher spreder daglejerprincippet sig som ringe i vandet i form af korttidsansættelser, der begrænser ganske almindelige danskeres mulighed for at planlægge deres liv.

Sikkerheden er forsvundet

Den økonomiske usikkerhed er nemlig for stor til for eksempel at købe hus eller stifte familie. Samtidig bliver hullerne i sikkerhedsnettet større og større: Dagpengenes værdi er faldet til det halve, og skulle man være så uheldig at blive ramt af en svejseflamme eller på anden måde komme til skade – eller blive syg – venter der 20 ugers sygedagpenge – inden man bliver smidt på kontanthjælp.

Samtidig forsøger den blå regering at hente yderligere billig arbejdskraft ind i landet – så lønningerne kan holdes i ro. Vi ser allerede områder, hvor 3F’ere med en faglig uddannelse i bagagen bliver "tilbudt" helt ned til 105 kroner i timen. Det er sgu svært at leve af, Hr. Jensen.

Sammenhold gør stærk

I en tid, hvor fagbevægelsen mange steder i Europa er i knæ, og hvor den danske fagbevægelse og den danske model er under pres, er det vigtigere end nogensinde, at vi står sammen i fagbevægelsen.

Derfor står vi måbende og undrer os over, hvordan formanden for ét af landets mest magtfulde forbund kan melde så himmelråbende dumt ud. I 3F Aalborg står vi i hvert fald 100 procent bag kampagnen "Og det er Danmark" og vores forbundsformand, Per Christensens, utrættelige kamp mod ulighed og forringelser for den almindelige dansker.

Så kære Claus Jensen. Vi håber, du har en rigtig god forklaring. Og under alle omstændigheder vil vi meget gerne invitere dig en tur ud i virkeligheden og møde nogle af de medlemmer, som har uligheden inde på livet. Du siger bare, hvornår du har tid, så stiller vi og vores medlemmer op.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


01. feb. 2019 - 08:02   01. feb. 2019 - 08:10

Åbent brev

Fra 3F Aalborg