24 Sep 2020  

KBH: Let skyet, 18 °C

Medicinpriser – det rene røveri

Læserbrev

Medicinpriser – det rene røveri

Medicinalfirmaerne påstår, at priserne i Danmark er nogle af de laveste i EU, men det hjælper ikke mig, når de sætter prisen op med 600 procent. Jeg føler, at det er rent røveri fra firmaer, der i forvejen tjener milliarder af kroner på at producere medicin, skriver John Poulsen.

FOTO: Bille
1 af 1

I øjeblikket diskuteres det, om der ved lov skal sættes en grænse for, hvor meget man skal betale i rente for et kviklån. Måske burde politikerne også diskutere, hvordan der kunne sættes en grænse for prisstigninger på medicin.

Måske skulle al import og handel med medicin nationaliseres for at sikre lave priser.

For godt en måned siden var jeg på Christianshavns Apotek for at købe en receptpligtig kopimedicin, Pantoprazol, og ekspedienten spurgte som sædvanligt, om det skulle være den billigste.

Naturligvis sagde jeg ja, men da jeg fik regningen, viste det sig, at det “billigste” produkt var steget fra 53 kroner til 300,88 kroner fra maj til oktober.

Havde jeg valgt det næstbilligste, skulle jeg betale 301,00 kroner. Så jeg havde da sparet 12 øre.

Prisstigningen betyder, at jeg på et år skal betale næsten 1900 kroner mere for produktet. Heldigvis gives der et tilskud på 600 kroner fra staten, men jeg skal selv stadig betale 1300 kroner.

Det viste sig, at de øvrige firmaer også havde valgt en pris på næsten det samme beløb. Efterfølgende henvendte jeg mig til Sandoz, der leverer produktet, for at høre om, hvorfor prisen var steget så meget, og man lovede mig et svar, men nu en måned efter har Sandoz stadig ikke svaret.

Det er åbenbart svært at finde en forklaring. Både Lægemiddelstyrelsen og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen siger, at de ikke kan gøre noget ved det.

Jeg overvejer derfor at anmelde firmaet til politiet for røveri og apotekerne for hæleri, da de også får deres andel af den store prisstigning. Da der er tale om receptpligtig medicin, har jeg ingen mulighed for eventuelt at købe det i udlandet, hvis det er billigere der.

Der findes heller ikke noget andet produkt, der kan erstatte det. Medicinalfirmaerne påstår, at priserne i Danmark er nogle af de laveste i EU, men det hjælper ikke mig, når de sætter prisen op med 600 procent.

Jeg føler, at det er rent røveri fra firmaer, der i forvejen tjener milliarder af kroner på at producere medicin. Noget må der gøres, måske skulle al import og handel med medicin nationaliseres for at sikre lave priser.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


02. dec. 2019 - 16:13   02. dec. 2019 - 16:37

Læserbrev

af John Poulsen, København
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).