16 Aug 2018  

KBH: Spredte skyer, 23 °C

Luk torturlejren i Guantánamo – USA ud af Cuba

Luk torturlejren i Guantánamo – USA ud af Cuba

Vi tilslutter os kravet om, at fange- og torturlejren lukker, og vi gentager kravet om, at USA i det hele taget lukker flådebasen ved Guantánamo-bugten og leverer det besatte område tilbage til Cuba.

FOTO: Kathleen T. Rhem/defenselink.mil
1 af 1

USA's præsident Trump har igen rystet verden med sin brutalitet. Med et pennestrøg har han skrottet sin forgængers planer om at lukke den illegale fangelejr på besat cubansk jord: Guantánamo.

Det er på tide, at lægge det fornødne pres på præsident Trump, så hans skandaløse beslutning om at udvide de kriminelle forhold på Guantánamo stoppes.

I sin nylige 'State of the union'-tale meddelte han, at han vil holde fangelejren på Guantánamo åben og ikke kun for de nuværende indespærrede. Trump åbner for at nye fanger, flere fanger, kan anbringes i denne lejr uden for lov og ret.

Menneskeretsforkæmpere i USA fordømmer beslutningen:

”Ved at genoplive et fængsel, som symboliserer, hvordan USA er sunket ned i tortur og ulovlig indespærring på ubestemt tid, gør Trump ikke dette land mere sikkert”, skriver organisationen ACLU – American Civil Liberties Union.

Dansk-Cubansk Forenings hovedbestyrelse deler kritikken af Trumps beslutning og også opfattelsen af, at den ikke styrker fred og sikkerhed – tværtimod.

Vi tilslutter os kravet om, at fange- og torturlejren lukker, og vi gentager kravet om, at USA i det hele taget lukker flådebasen ved Guantánamo-bugten og leverer det besatte område tilbage til Cuba.

Den cubanske regering og det cubanske folk har siden 1959 igen og igen krævet, at USA lukker basen og leverer området tilbage til Cuba.

Det er på tide, at lægge det fornødne pres på præsident Trump og hans regering så hans skandaløse beslutning om at fastholde og udvide de kriminelle forhold på Guantánamo stoppes.

Dansk-Cubansk Forenings hovedbestyrelse henvender sig direkte til udenrigsminister Anders Samuelsen og til medlemmerne af Folketingets Udenrigspolitiske Nævn med vores krav om, at Danmark officielt tager afstand fra præsident Trumps beslutning.

Og vi henvender os til FN-Forbundet, menneskeretsorganisationer, freds- og solidaritetsorganisationer samt fagbevægelsen om at bidrage til rejse kritikken og lægge det fornødne pres på præsidenten i Det Hvide Hus.

Luk torturlejren i Guantánamo – USA ud af Cuba.

Vedtaget den 4. februar 2018

 

08. feb. 2018 - 13:21   08. feb. 2018 - 09:46

Udtalelse

fra hovedbestyrelsen i Dansk-Cubansk Forening