19 Jan 2021  

KBH: Overskyet, tåge, 1 °C

Lufthavnsudvalget støtter kollegerne i zoo

Udtalelse

Lufthavnsudvalget støtter kollegerne i zoo

Lufthavnsudvalget i 3F Kastrup er ikke i tvivl. Jesper skal genansættes!

Coronakrisen har store konsekvenser mange steder. Fyringer og forringelser er pludselig blevet hverdagskost. Københavns Zoo og Den Blå Planet valgte helt uden grund, at det var tillidsrepræsentanterne, der skulle have fyringssedlen.

Derfor er der brug for sammenhold. Også på tværs af landsdele, brancher og forbund.

Det lugter af, at arbejdsgiverne udnytter coronakrisen til at forringe de arbejdsvilkår, vi har opbygget i generationer – og i samarbejde. Det er et angreb på os alle sammen.

Coronakrisen og den frygt, den bærer med sig, kan let skabe splittelse. Alligevel har vi set et stærkt sammenhold mellem fyrede og de, der er tilbage. Det er fantastisk at se, hvordan kollegerne i zoo bakker op om Jesper. Dyrepasserne har om nogen vist, at de vil deres arbejdsplads. De har ovenikøbet lavet en donation fra klubkassen til Zoo.

I Kastrup har vi også set, hvordan medarbejderne strækker sig langt for at hjælpe virksomhederne med at komme godt gennem krisen. Det er en håndsrækning, der nogle steder bliver mødt med en spand is. Det er en spildt mulighed. Det er uforståeligt, når arbejdsgiverne bekæmper vores arbejdsmarkedsmodel i stedet for at bruge den aktivt. Klubberne og de fagligt aktive kan være en central medspiller i krisetid. Men det kræver, at alle overholder spillereglerne.

I lufthavnen oplever vi, at en række virksomheder laver et større koordineret angreb på løn- og arbejdsforhold, herunder ved at opsige lokalaftalerne. Hvis det står til dem, skal man i fremtiden gå ned i løn og op i arbejdstid og have dårligere vilkår. Men vores arbejde er ikke blevet mindre værd. Derfor er der brug for sammenhold. Også på tværs af landsdele, brancher og forbund.

Lufthavnsudvalget i 3F Kastrup er ikke i tvivl. Jesper skal genansættes!

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


15. sep. 2020 - 14:56   15. sep. 2020 - 15:01

Udtalelse

af Lufthavnsudvalget i 3F Kastrup
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).