12 Aug 2020  

KBH: Spredte skyer, 17 °C

Landbrug & Fødevarer burde have deltaget på Folkemødet

Læserbrev

Landbrug & Fødevarer burde have deltaget på Folkemødet

I år deltog Landbrug & Fødevarer ikke på Folkemødet på Bornholm. Man skulle ikke tro, det var økonomien, der får dem til at holde sig borte. Måske snarere dårlig eksponering. Landbruget har et kæmpe imageproblem, skriver Holger Øster Mortensen.

I år deltog Landbrug & Fødevarer (SEGES) ikke med deres ellers prangende telt på Folkemødet på Bornholm. Ifølge landbrugets formand Martin Merrild får landbruget for lidt for pengene ved at deltage med det store udtræk. Dog har han selv været der sammen med andre enkeltpersoner fra det før så hæderkronede danske landbrug. 

Landbruget yder ganske enkelt ingenting i forbindelse med reduktion af CO2-udledning til miljøet. Det skal der straks laves om på.

Danske bønder modtager hvert år mellem 7 og 10 milliarder kroner i diverse subsidier, (alt efter regnemetoden), så man skulle ikke tro, det var økonomien, der får dem til at holde sig borte. Måske snarere dårlig eksponering. Landbruget har et kæmpe imageproblem.

Der er ellers al mulig grund til, at landbruget burde deltage i Folkemødet all in. Masser af problemer trænger sig på. Landbruget alene står for 20-22 procent af vores samlede udledning af klimagasser. Det samme som transportsektoren (uden handelsflåden). Landbruget yder ganske enkelt ingenting i forbindelse med reduktion af CO2-udledning til miljøet. Det skal der straks laves om på.

Lad os nu få et nyt, selvstændigt miljøministerium, der kan få ryddet op i det morads, dansk landbrug er endt i! Og til forhandlingslederne i Socialdemokratiet: Lad nu for Guds skyld være med at vælge Dan Jørgensen som ny miljøminister! Hans tid som fødevareminister skræmmer.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


19. jun. 2019 - 11:04   19. jun. 2019 - 11:09

Læserbrev

af Holger Øster Mortensen, Nexø
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).