03 Jun 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 11 °C

Lad falde, hvad ikke kan stå!

Læserbrev

Lad falde, hvad ikke kan stå!

Den brutale virkelighed bliver åbenbaret for os i al sin gru i coronakrisens skygge. Jeg tror, en opløsning af den Europæiske Union er på vej, skriver Kit Aastrup.

Det ser ud til, at EU nu har skrottet finanspagten. Jeg har ikke rigtig fulgt med i den sidste måneds tid, men hvis det er sandt, er det en jo god nyhed. Lad os se, hvor coronakrisen kan føre os hen.

EU er et ufatteligt dyrt apparat, som altså i krisesituationer har vist sig at være helt ubrugeligt. 

Flygtningekrisen har jo vist, at EU er total ubrugelig i enhver sammenhæng, idet det ikke er lykkedes at få en fælles politik på området. EU-landene hverken kan eller vil samarbejde, når flygtningene presses mod Europa på grund af USA’s og NATO’s krige.

Nu truer en verdensomspændende pandemi de europæiske lande, og EU har igen vist sig total ubrugelig til et samarbejde mellem de enkelte EU-lande.

Hvert enkelt land har sin egen strategi og måde at gribe coronakrisen an på. Ikke engang nødvendig hjælp til de værst ramte lande som Italien og Spanien har man i tilstrækkelig grad kunnet sørge for.

I stedet bliver der af uforståelige grunde givet store summer til Ungarn, som ikke er nær så hårdt ramt som flere andre lande i unionen. Tilmed er det et land, der har suspenderet demokratiet og regeres med dekreter. Reelt er det nu en stærkt højreorienteret diktaturstat.

EU er et ufatteligt dyrt apparat, som altså i krisesituationer har vist sig at være helt ubrugeligt. Det har været nationalstaterne, som på vidt forskellig måde har søgt at løse problemerne.

Er det ikke netop i krisesituationer man skal bevise sit værd? Jeg er ikke i tvivl om, at Den Europæiske Centralbank og Valutafonden har haft gode tider, men hvad har befolkningen i de enkelte lande har haft ud af det?

Arbejderbefolkningen har i alle EU-lande lidt under forholdene på forskellig måde. Løn- og arbejdsforhold er blevet voldsomt forringet, og fattige østeuropæere har måttet søge til andre EU-lande for at få arbejde. Her er de blevet snydt og udnyttet og har presset lønningerne for landenes egen arbejderbefolkning.

Den brutale virkelighed bliver åbenbaret for os i al sin gru i coronakrisens skygge. Jeg tror, en opløsning af den Europæiske Union er på vej, men hvis det ikke går hurtigt nok, bør Danmark træde ud af EU snarest muligt.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


08. apr. 2020 - 16:29   08. apr. 2020 - 16:38

Læserbrev

af Kit Aastrup, Aarhus
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).