26 May 2019  

KBH: Overskyet, let regn, 12 °C

Kun sammenhold kan skabe forandring

Kun sammenhold kan skabe forandring

Vi opfordrer de tre røde partiers ledere til at lade uenighederne ligge i den kommende valgkamp. I har et stort ansvar i kampen mod den borgerlige regering.

Folk over hele landet er begyndt at aktionere imod nedskæringer og ulighed. Vi har brug at arbejderpartierne kvitterer med sammenhold i den kommende valgkamp. Her fra en af de mange velfærdsdemonstrationer i København.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Til Mette Frederiksen, Socialdemokratiet, Pernille Skipper, Enhedslisten, og Pia Olesen Dühr, Socialistisk Folkeparti.

60.000 børn lever under fattigdomsgrænsen. Tusinder af lavindkomstfamilier har ikke råd til at spise sundt hver dag. Mange langtidssyge lever dagligt i frygt for at miste deres sygedagpenge og bliver presset helt urimeligt.

Så Mette, Pernille og Pia: Vi har brug for jer! Vi har brug for, at I vælter denne asociale og lønmodtagerfjendtlige regering af taburetten.

Ældre nedslidte går hver dag på arbejde med smerter i bevægelsesapparatet af frygt for social deroute. For mange af dem er efterlønnen ikke længere et reelt alternativ. Mange ældre kan ikke få en daglig pleje, der sikrer dem en værdig alderdom. Det danske velfærdssystem står på afgrundens rand!

Angrebet på fagbevægelsen

Flygtninge og indvandrere og deres efterkommere skal dagligt "lægge ryg" til hånende og nedsættende omtale i mediedebatten. De bliver omtalt som andenrangsborgere, vi helst ser forsvinde. Det til trods for, at rigtig mange af dem er velfungerende og klarer sig godt i samfundet. Mange unge anden- og tredjegenerationsindvandrere klarer sig lige så godt i skoler og på uddannelsesinstitutioner som "de gamle" danskere. Det åbne og empatiske samfund ligger i ruiner.

Siden Venstre og Konservative overtog magten i 2001, har vi oplevet utallige angreb på den danske arbejdsmarkedsmodel og den danske fagbevægelse: De slagtede efterlønnen. De har over flere omgange forringet arbejdsløshedssystemet – en af de vigtigste grundpiller i den danske ”flexicurity-model”.

Borgerlige politikere forsøger gentagne gange at forringe vores strejkeret og forbyde blokader som kampskridt til at opnå overenskomster. De har reduceret fradragsretten for faglige kontingenter og i stedet givet masser af skatte- og afgiftslettelser til fordel for de mest velhavende danskere. Den ”danske model” er i krise.

Regeringen må væltes

Vi har oplevet, at de borgerlige regeringer, der har haft magten siden 2001, har nedbrudt mange af grundpillerne i det danske velfærdssamfund. Grundpiller som vi igennem generationer har kæmpet for med hårdt arbejde og "blod, sved og tårer". Nu må det stoppe. Vi kan simpelthen ikke holde til, at denne liberal-konservative regering får en periode mere.

Så Mette, Pernille og Pia: Vi har brug for jer! Vi har brug for, at I vælter denne asociale og lønmodtagerfjendtlige regering af taburetten. Vi har brug for, at I ser hinanden i øjnene, kæmper skulder ved skulder og fokuserer på enighed fremfor uenigheder. Vi har brug for, at I siger: "Vi står sammen i denne kamp". Og vi står bag jer hele vejen!

Tillidsvalgte i 3F Aalborg:
Otto Bjerre, Stena Recycling. Randi Czaja, ISS. Annette Jacobsen, Scandic. Susanne Aaes, Eurest Service. Ann Tove Benzon, AKKC. Hans Gramkov, Rold StorKro. Helle Jensen, ISS. Hanne Thierry, Viva Bolig. Tina Warming, ISS. Dorthe Lucas, Berendsen Vask. Brian Udsen, DFD Sygehusvask. Birthe Nielsen, Polygon DB. Brian Olsen, Siemens. Thomas Fischer, Siemens. Lillian Haustrup, Royal Greenland. Anita Larsen, Post Danmark. Ole Mortensen, Segeza. Jean Paul Aubertin, Eniig. Jan Andersen, Fibertex. Kenn Hvarre, Royal Unibrew. Morten Christensen, Desmi. Peter Madsen, Post Danmark. Marianne Andreasen, Cargo Pac. Kjeld T. Jensen, Mekoprint. Dariusz Romanski, Skagen Sand. Harry Andersen, Aalborg Portland. Frank Bach, Coop. Torben Møller Wyrtz, Falck. Torben Olsen, Dantaxi. Steffen Hoff, AB Catering. Henrik Nielsen, Bera Stilladser. Emil Olsen, skiftende arbejdspladser. Morten Urth, KFS boligbyg. Ole Campbell Mortensen, Segezha Packaging. Ib Bjerglund Nielsen, Arla Akafa Svenstrup. Frank Orloff Thomsen, Aalborg Zoo. Palle Juel, Arriva. Erik Juul Jensen, Keolis. Claus Holm Hansen, Coop Danmark. Helle Kaptain Sørensen, Arriva. Morten Guldhammer, PWT Brands. Jesper Hasemann, Ove Jensen Busser. Michael Christensen, Siemens. Ulla Holm Carstensen, GomSpace. Per Holm Pedersen, Aalborg Forsyning. Dan Solhøj Tolstrup, Aalborg Portland. Sally Sørensen Mekoprint A/S. Mogens Christensen, Fibertex.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. feb. 2019 - 08:32   13. feb. 2019 - 08:40

Åbent brev

fra tillidsvalgte i 3F Aalborg