19 Sep 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 6 °C

Kobane er symbolet på frihed

Læserbrev

Kobane er symbolet på frihed

Vi må ikke svigte det kurdiske folk og de andre uskyldige minoriteter i området! Vi må ikke lade endnu en etnisk udrensning ske for øjnene af os, skriver FEY-KURD.

Den kurdiske by Kobane blev for få år siden hele verdens symbol på frihed, da kurdiske YPG/YPJ-helte og heltinder nedkæmpede ISIS og dermed drev de mørke kræfter ud af byen.

I disse dage er Kobane igen udsat for bombeangreb. Denne gang kommer angrebene direkte fra Erdogans regime.

Det er siden blevet bevist og slået fast, at Erdogan er en del af ISIS. Det er dokumenteret, at Erdogan støtter ISIS, både økonomisk og giver dem frit lejde i området til at bedrive deres brutaliteter.

Verden var vidne til det kurdiske folks indædte og heltemodige væbnede modstand mod ISIS, hvor YPG/YPJ og SDF havde en afgørende betydning, for eksempel ved redningsaktionen af kurdisk ezidier i Sengal, hvorved man forhindrede et decideret folkedrab.

I disse dage er Kobane igen udsat for bombeangreb. Denne gang kommer angrebene direkte fra Erdogans regime. Flere civile har mistet livet på grund af Erdogans bomber. Bare i går mistede tre civile kvinder livet.

Det er ikke nok blot at tage afstand samt at fordømme Erdogans ugerninger i øjeblikket. Vi mener, at Vesten gør sig til medskyldige, når de ikke gør, hvad de kan for at stoppe Erodgans drab på civile kurdere.

Det er altafgørende, at både Danmark og EU stopper med at eksportere våben til Tyrkiet. De ansvarlige for dette blodbad skal kunne mærke målrettede sanktioner.

Når vi i Vesten oplever færre terrorangreb fra radikale islamister, skyldes det ikke kun efterretningstjenesternes grundige arbejde. Det skyldes også, at kurdiske YPG/YPJ-styrker har svækket ISIS og de mørke kræfter.

Vi må ikke svigte det kurdiske folk og de andre uskyldige minoriteter i området! Vi må ikke lade endnu en etnisk udrensning ske for øjnene af os.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


26. jun. 2020 - 11:44   26. jun. 2020 - 11:49

Læserbrev

af FEY-KURD (Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark)
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).