07 Jun 2020  

KBH: Spredte skyer, 17 °C

Hvad er en stolt socialpædagog?

Læserbrev

Hvad er en stolt socialpædagog?

En stolt socialpædagog er via sine kompetencer også med til at bygge nye teorier op. Vi ønsker ikke en politistat med tvang og fængsling af børn. Replik af Kira Gartner.

Som socialpædagog skal du i din uddannelse tilegne dig nogle redskaber, (da jeg tog den), som du skal bruge til at bygge op med og om ikke andet: At du er med til at give det gode liv til de mennesker, hvor du er.

De mennesker og børn, Mette Frederiksen henviser til i sin nytårstale, vil hun udsætte for tvang, tvangsanbringelser.

En stolt pædagog/socialpædagog er via sine kompetencer også med til at bygge nye teorier op, disse teorier er med til at gøre arbejdsfeltet bedre, både for sig selv i arbejdsprocesser, men jo mest for de mennesker, som socialpædagogen arbejder med og for.

I disse uddannelser er tvang ikke et begreb, der bruges. Ved forbrydelser bruges tvang.

De mennesker og børn, Mette Frederiksen henviser til i sin nytårstale, vil hun udsætte for tvang, tvangsanbringelser.

Først må jeg sige som en borger her i Danmark, noget ældre end Mette Frederiksen og med en ret stor viden om de forskellige samspil i vores samfund, ja disse samspil der også bevirker disse familiers tragiske skæbner …

Et barn er ikke kun far og mors barn, det er en del af en familie, en slægt, en kultur. Hvis de her mennesker kunne, fik de nok deres børn i privatskole ligesom Mette Frederiksens børn, hvem ønsker ikke et godt liv for sine børn!

Jeg kunne forstå, hvis Mette Frederiksen fremlagde et lovforslag, hvor alle børn i Danmark skal have de samme muligheder som Mette Frederiksens børn. Ja, vi vil have et Danmark, hvor alle har lige muligheder for at skabe sig et godt liv, med tryghed for vores familier, slægt og kultur.

Vi ønsker ikke en politistat, hvor tvang, fængsling af børn og hvor politik bliver formet i samarbejde med de kriminelle. Det er ikke politiets opgave sammen med kriminelle at forfølge familier og enkeltpersoner, det er ikke politiets opgave at dække over kriminalitet eller være med i kriminalitet, ligeledes må grupper, der forfølger enkeltpersoner her i vores samfund, betegnes som kriminelle uanset deres politiske farve eller fagforeningstilhold, det er kriminelt at lave klapjagt på enkeltpersoner.

Hvad giver muligheder for disse svage familier, som Mette Frederiksen beskriver? Det gør gode livsvilkår, gode pasningsmuligheder, gode fritidsmuligheder, gode skolemuligheder, et politi der varetager de opgaver, de er ansat til: At sigte voldtægtsforbrydere, pædofile, stalkere, kriminelle ...

I skole-, social- og pædagogiske område skal vi vogte os for at frekventere “robusthed”. Denne robusthed dækker ofte over ignorance, magtmisbrug og kulde, i værste tilfælde sociopater, som er meget dyre for vores samfund. Når vi hører om mønsterbrydere, er det mødet med det empatiske, anerkendelse og respekt. Her er vejen til det gode liv for børn, familier, ældre, ja, pædagogik og omsorg, som jeg tror og håber, Mette Frederiksen mener.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. jan. 2020 - 16:10   07. jan. 2020 - 16:49

Læserbrev

af Kira Gartner, socialpædagog, underviser med faget filosofi, Silkeborg
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).