12 Jul 2020  

KBH: Spredte skyer, 15 °C

HK: Vanvittigt at kommuner skal administrere seniorpension midlertidigt

Pressemeddelelse

HK: Vanvittigt at kommuner skal administrere seniorpension midlertidigt

At lade kommunerne vikariere, indtil den private aktør ATP er klar til at lege myndighed, er dårligt politisk håndværk, lyder det fra HK Kommunal.

– Det er det rene vanvid. Så kontant lyder det fra HK Kommunals formand Bodil Otto, efter at regeringen og dens forligspartier har besluttet, at kommunerne midlertidigt skal forvalte ordningen om seniorpension.

Det er en glidebane, når man fjerner opgaven fra almindelige forvaltnings-principper og i stedet overlader myndigheds-afgørelser til en privat instans som ATP – som så kan skalte og valte med de kommunale pengekasser.

Formanden undrer sig over, at man mener, at kommunerne er de bedste til at overtage opgaven her og nu, men ikke på den lange bane.

– Hvis kommunerne i christiansborgpolitikernes øjne er gode nok til at varetage opgaven nu, så forstår jeg ikke, hvorfor man ikke afprøver det og siger, at opgaven skal ligge, hvor den rettelig hører hjemme, nemlig hos kommunerne. Hvis kommunerne er de bedste til at varetage opgaven nu, så er de det nok også om et år, siger Bodil Otto.

Hun tvivler på, at man kan hente kvalificeret arbejdskraft ind på en midlertidig billet.

– Jeg kan da godt fortælle politikerne, at de dygtige medarbejdere allerede efter et halvt år vil begynde at søge væk, siger HK Kommunals formand.

At man på sigt vil lade ATP forvalte opgaven er ifølge Bodil Otto en yderst betænkelig vej at gå.

– Det er en glidebane, når man fjerner opgaven fra almindelige forvaltningsprincipper og i stedet overlader myndighedsafgørelser til en privat instans som ATP – som så kan skalte og valte med de kommunale pengekasser. Det hele smager af en uklædelig mistillid til kommunerne. Christiansborgpolitikerne har al mulig grund til at tænke sig om en ekstra gang eller to, lyder det fra Bodil Otto.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


18. nov. 2019 - 13:59   18. nov. 2019 - 14:16

Pressemeddelelse

fra HK Kommunal
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).