11 Apr 2021  

KBH: Overskyet, let regn, 3 °C

Hjælp børnene i Syrien

Læserbrev

Hjælp børnene i Syrien

Af hensyn til de danske børns tarv bør Danmark hjælpe, men i respekt for Syriens suverænitet bør hjemtagelsen af børnene og deres mødre ske i samarbejde med Assad-styret, skriver Frank Johannesen.

I forlængelse af Ekstra Bladets afsløringer om fangelejrene al-Hol og al-Roj i det nordøstlige Syrien er regeringens støttepartier, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, faret i flint. De presser statsminister Mette Frederiksen (S) for at få hjemtaget de danske børn og deres mødre fra fangelejrene. De er illegalt rejst til Syrien for at forenes med deres mænd, der er tilknyttet terrorgruppen IS.

… sanktioner og en handels-embargo, der vanskelig-gør opbygningen af det krigshærgede land. Herved straffes millioner af uskyldige syrere …

Men regeringen og hele Folketinget vender det blinde øje til, at Danmark er medansvarlig for, at disse lejre er oprettet, og for at millioner af børn i Syrien lider umenneskeligt.

For en amerikansk ledet koalition med Danmark som aktiv deltager har igennem ti år ført en ulovlig regimeskiftekrig mod landets FN-anerkendte Assad-styre ved hjælp af terrorgrupper, blandt andet al-Qaeda og IS. Assad-styret har generobret det meste af landet med hjælp fra Rusland og Iran, men Biden-administrationen fortsætter med støtte fra den kurdiske SDF-milits besættelsen og udplyndringen af det nordøstlige Syrien med dets rige oliekilder og frugtbare landbrugsjord.

Samtidig har koalitionen indført drakoniske sanktioner og en handelsembargo, der vanskeliggør opbygningen af det krigshærgede land. Herved straffes millioner af uskyldige syrere, fordi de er frataget mad, medicin, vand og energi.

Af hensyn til de danske børns tarv bør Danmark hjælpe, men i respekt for Syriens suverænitet bør hjemtagelsen af børnene og deres mødre ske i samarbejde med Assad-styret. Men hjælp også de syriske børn, og ophæv sanktionerne omgående!

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


26. mar. 2021 - 15:30   26. mar. 2021 - 15:39

Læserbrev

af Frank Johannesen, København
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).