04 Jun 2020  

KBH: Overskyet, let regn, 13 °C

Ghettoplanen rammer også Roskilde

Læserbrev

Ghettoplanen rammer også Roskilde

I Roskilde har vi endnu ikke boliger på den såkaldte “hårde ghettoliste”, men det går alligevel ud over os, der bor hos Boligselskabet Sjælland, påpeger Svend Erik Christensen. Demo lørdag i Mjølnerparken.

Tidligere demo i Mjølnerparken.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

For knap et år siden vedtog Folketinget den såkaldte ghettoplan. Det er et direkte angreb på alle lejerne i de almene boliger – også her i Roskilde.

På lørdag den 28. september holder Almen Modstand en demonstration mod ghettoplanen.

I Roskilde har vi endnu ikke boliger på den såkaldte “hårde ghettoliste”, men det går alligevel ud over os, der bor hos Boligselskabet Sjælland. Vi får ikke de nødvendige penge fra Landsbyggefonden til den tiltrængte renovering. Penge som vi selv har betalt over huslejen.

Nu bliver milliarder af vores penge i stedet brugt til nedrivning af gode familieboliger. Det betyder højere husleje for os andre i de almene boliger, når vi selv skal betale for hovedparten af renoveringen som for eksempel i Ringparken, hvor jeg bor.

På trods af at der er kommet en ny socialdemokratisk regering, så vil den ikke rulle ghettoplanen tilbage, men kun “omdøbe” den til “udsatte” boligområder. Og vi ser nu, hvad den er årsagen til af ulykker rundt omkring i de almene boligområder.

Der er planer for nedrivning af gode og sunde boliger, boligblokke er sat til salg til private, familier med almindelige indkomster nægtes at flytte ind i nogle boligområder, beboere bliver tvangsflyttet.

På lørdag den 28. september holder Almen Modstand en demonstration mod ghettoplanen klokken 13 i Mjølnerparken på Nørrebro i København. I Mjølnerparken skal der blandt andet sælges boliger, og et velfungerende seniorbofællesskab skal smides ud.

Som beboer i Ringparken opfordrer jeg Boligselskabet Sjælland, de lokale afdelingsbestyrelser og alle beboerne her i Roskilde til at støtte denne demonstration.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


25. sep. 2019 - 16:21   25. sep. 2019 - 16:38

Læserbrev

af Svend Erik Christensen, Roskilde
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).