13 Apr 2021  

KBH: Spredte skyer, 3 °C

FN's internationale regler skal overholdes, ellers får vi kaos

Udtalelse

FN's internationale regler skal overholdes, ellers får vi kaos

“USA og Tyrkiet har ingen ret til at opholde sig med militær i Syrien. Rusland og Iran er bedt om at være der af den syriske regering, derfor må de.” Udtalelse fra Esbjerg Fredsbevægelse.

Vi må ikke blive så historieløse, at vi ikke respekterer erfaringerne fra Anden Verdenskrig, der skabte FN's regler for at undgå menneskelige katastrofer.

Derfor må EU fordømme USA's og Tyrkiets krig i Syrien.

De enkelte landes suverænitet skal respekteres. Ifølge FN-pagtens artikel 2, stykke 4 skal stater afholde sig fra at angribe andre.

Undtagelser kan der kun være tale om, hvis det er godkendt af FN's Sikkerhedsråd eller gennemført som en selvforsvarshandling. USA og Tyrkiet har ingen ret til at opholde sig med militær i Syrien. Rusland og Iran er bedt om at være der af den syriske regering, derfor må de.

I Idlib kæmper Syrien mod al-Qaida (kilde: Skott Ritter). Syrien og de civile i Idlib vil gerne slippe af med al-Qaida, men Tyrkiet og USA beskytter al-Qaida. https://steigan.no/2020/02/tyrkia-og-usa-beskytter-al-qaida-i-idlib-og-g...

Tyrkiet vil gerne forhindre kurderne i Syrien i at få en grad af selvstyre. USA vil gerne destabilisere Syrien, så de kan få en regering, der vil give dem kontrol over Syriens olie, da de har bruge for enorme mængder af olie til deres krige.

Irak krigen udledte CO2 svarende til 139 lande, så også klimaet lider stor skade ved krigene. https://www.theatlantic.com/science/archive/2015/12/paris-climate-deal-m...

Pentagon: “We’re Going to Take out 7 Countries in 5 Years: Iraq, Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan & Iran..” Kilde: den 4-stjernede amerikanske general Wesley Clark. https://www.globalresearch.ca/we-re-going-to-take-out-7-countries-in-5-y...

Derfor må EU fordømme USA's og Tyrkiets krig i Syrien, og vi må tage flygtninge fra Idlib, som ikke har skabt dette kaos.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


10. mar. 2020 - 15:21   10. mar. 2020 - 15:52

Udtalelse

af Poul Eck Sørensen, formand for Esbjerg Fredsbevægelse, godkendt af bestyrelsen den 5. marts.
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).