16 Sep 2019  

KBH: Spredte skyer, 14 °C

Du er på gale veje, Bente Sorgenfrey!

Udtalelse

Du er på gale veje, Bente Sorgenfrey!

Næstformanden i Fagbevægelsens Hovedorganisation bruger sin post til med fuld styrke at bakke den konservative EU-topkandidat Pernille Weiss op. Vi må bare sige: Hvor hører du til, Bente? Udtalelse fra bestyrelsen i Dansk El-Forbund København.

FOTO: Jesper Ludvigsen, FHO
1 af 1

Vi har i pressen kunnet læse, at næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Bente Sorgenfrey, har kastet sig ind i EU-valgkampen. Det skal en ledende repræsentant for fagbevægelsen i Danmark naturligvis gøre som en nødvendig del af det at forsvare arbejdernes interesser i et så vigtigt spørgsmål om sammensætningen af EU-parlamentet de næste fem år.

Hvem står fuldt og fast bag dette indre marked? Det gør blandt andre De Konservative, som har stemt direkte imod fagbevægelsens krav om et redskab mod social dumping.

Hvad der imidlertid får os til at spærre øjnene op er, at Bente Sorgenfrey bruger sin post til med fuld styrke at bakke den konservative EU-topkandidat Pernille Weiss op. 
Vi må bare sige: Hvor hører du til, Bente?

Du er topleder i fagbevægelsen, som blandt andet slås mod social dumping og lægger vægt bag den europæiske fagbevægelses krav om tilføjelse af en social protokol (arbejdsmarkedsprotokol) til EU-traktaten. Den er et redskab, som netop skal være vores beskyttelse mod den skævvridning af arbejdsmarkedet, som det indre marked i EU i årevis har skabt.

Hvem står fuldt og fast bag dette indre marked? Det gør blandt andre De Konservative, som i EU-parlamentet (og i Folketinget) har stemt direkte imod fagbevægelsens krav om et redskab mod social dumping.

Som fagforening for elektrikere møder vi dagligt i byggeriet konsekvenserne af denne del af det indre EU-marked. Seneste groteske eksempel så vi i sidste uge på en byggeplads på Belfastvej på Amager. Den urimelige udnyttelse og den ulige konkurrence, som griske og hensynsløse arbejdsgivere bruger, undergraver den danske model.

For os er det ikke et problem, at der kommer kolleger hertil og arbejder. De er velkomne, men det skal ske på lige vilkår. Det bidrager De Konservative ikke til, og det har de vist med deres stemmeafgivning i Danmark og i EU-parlamentet. Det er ikke i arbejdernes interesse, at du går ud og støtter deres kandidat.

Bente, du er gået ned ad den forkerte gade.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


22. maj. 2019 - 11:51   22. maj. 2019 - 13:17

Udtalelse

fra bestyrelsen i Dansk El-Forbund København
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 800 og 3000 tegn inklusive mellemrum.
  • Kronikker og kommentarer må maksimalt være på 5000 tegn inklusive mellemrum.
  • Sendes til debat@arbejderen.dk 
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker skribentens egen holdning – ikke Arbejderens.