11 Apr 2021  

KBH: Overskyet, regn, 2 °C

Det kulturelle sprogtyveri

Læserbrev

Det kulturelle sprogtyveri

Smager man på ordene, så tager vi arbejdere et job, som arbejdsgiveren forærer os ligesom gaver til juleaften, og hvem bider den hånd, som kommer med gaver?

Er du gammel nok, kan du sikkert huske, dengang vi sagde chefen/mesteren og arbejderen. Er du yngre end det, er du vokset op med, at du var arbejdstageren, og chefen/mesteren var arbejdsgiveren. Er du politiker, journalist eller tilhører eliten, findes der kun arbejdstageren og arbejdsgiveren.

Kun ved aktivt at vise vores utilfredshed og endda true med omvæltninger kan vi ændre verdens gang inden for de rød-hvide grænser.

Nogle af os har forgæves forsøgt at råbe vore fagpolitiske ledere op og sagt, at det er forkert at fjerne arbejderen fra vort sprogbrug. Smager man på ordene, så tager vi arbejdere et job, som arbejdsgiveren forærer os ligesom gaver til juleaften, og hvem bider den hånd, som kommer med gaver?

Kigger vi på den politiske historie, er arbejdsgiveren vigtig for velfærden, mens arbejderen er et nødvendigt onde for at skaffe profit og skatteindtægter til den velfærd, som bygger på elitens behov for at overleve så længe som muligt. Skulle arbejderen overleve det forventede, må der strammes op på velfærden, så eliten ikke mister deres rettigheder til det længste liv.

Det er historien om et arbejderliv til gavn for elite og overklasse, som skal bruges helt op, inden der kan blive fred til at dø.

Kun ved aktivt at vise vores utilfredshed og endda true med omvæltninger kan vi ændre verdens gang inden for de rød-hvide grænser.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


31. mar. 2021 - 16:20   31. mar. 2021 - 16:34

Læserbrev

af Klaus E. Jensen, 3F Randers
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).